vineri, aprilie 25, 2025

Studii de fezabilitate pentru 15 kilometri de linii noi de tramvai în București

Primăria Capitalei a atribuit contractele pentru studii de fezabilitate pentru 15 kilometri de linii noi de tramvai în București. Acestea vizează extinderea infrastructurii de tramvai în Capitală pentru a face conexiunea între zone importante ale orașului.
Procedura de achiziție publică a fost împărțită în patru loturi.
  • Lotul 1 presupune extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 0,9 kilometri în Piața Unirii, prin care se va lega linia de tramvai 32, de la poalele Dealului Mitropoliei, cu linia de tramvai 21, spre strada Sfânta Vineri. Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.041.050 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.
  • Lotul 2 va face conexiunile dintre liniile de tramvai din zona de sud-est și cele din nord-est, prin extinderea liniei de tramvai cu aproximativ 10,8 kilometri, între Bd. Chișinău şi str. Alexandru Anghel prin Bd. Nicolae Grigorescu – Str. Iuliu Hațieganu – Șos. Vitan-Bârzeşti – Str. Sergent Ion Iriceanu – Str. Turnu Măgurele – Str. Luică. Acesta a fost atribuit companiei METROUL S.A., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 3.977.000 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.
  • Lotul 3 vizează prelungirea liniei de tramvai cu aproximativ 1,4 km între str. Grațioasa şi complexul comercial Băneasa. Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.276.041,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.
  • Lotul 4 presupune extinderea liniei de tramvai cu 1,6 km între bucla de întoarcere din str. Mezeş şi complexul comercial Colosseum. Acesta a fost atribuit companiei Intergroup Engineering S.R.L., cu o valoare a Studiului de Fezabilitate de 1.460.416,67 lei fără TVA, iar termenul de elaborare este de 9 luni.

Studii de fezabilitate pentru 15 kilometri linii noi

În primăvara anului trecut, Nicusor Dan a explicat că exista la acel moment o reţea de linii de tramvai de 150 de kilometri, din care 100 de kilometri au fost modernizaţi la începutul anilor 2000, iar 50 de km trebuie reabilitaţi. În plus, reţeaua de linii de tramvai ar trebui extinsă cu încă 30 de kilometri: ”Avem, ca principala urgenţă, reabilitarea celor 50 km, care costă aproximativ 500 de milioane de euro, bani pe care sperăm să îi putem accesa din Planul Operaţional Regional, care se va lansa în această toamnă, pentru regiunea Bucuresti-Ilfov. În momentul de față avem DALI-urile pentru 35 din 50 de kilometri şi sperăm ca până la jumătatea lunii iunie să avem toate documentaţiile finalizate şi aprobate de Consiliul General, astfel încât să putem aplica pentru aceste proiecte în cadrul Programul Operaţional Regional mobilitate – Bucuresti-Ilfov. În ceea ce priveşte extinderea liniilor de tramvai, avem în lucru caietele de sarcini pentru studiile de fezabilitate şi vom lansa achiziţia în cursul lunii iunie”.

IN THE SPOTLIGHT

Transportul feroviar prinde viteză la Oradea: Conferința de Operatorie Feroviară & Material Rulant, ediția XIX

În zilele de 21 și 22 mai 2025, Oradea va deveni centrul atenției pentru profesioniștii din domeniul feroviar, găzduind Conferința de Operatorie Feroviară &...

Ultimele Articole