spot_img
marți, iulie 5, 2022
spot_img

Studenții protestează împotriva piedicilor birocratice la eliberarea abonamentelor reduse

sursa foto: b365.ro

Asociația Studenților la Drept afirmă că Metrorex și Ministerul Transporturilor continuă să limiteze accesul studenților la titluri de călătorie reduse pentru transportul cu metroul.

Asociația Studenților în Drept (ASD) solicită companiei Metrorex și Ministerului Transportului să asigure studenților posibilitatea de a își achiziționa titluri de călătorie reduse cu 50% de la toate punctele de vânzare disponibile, pe întreaga durată a programului de lucru, potrivit unei postări a asociației pe pagina sa de socializare.

„Pe perioada în care are loc activitate didactică, studenții își puteau exercita dreptul la abonamente reduse pentru transportul cu metroul doar în 11 dintre stațiile Metrorex, iar în cazul în care doreau să își achiziționeze cartele cu un număr mai mic de călătorii (2 călătorii, 10 călătorii, o săptămână) acest lucru se putea realiza exclusiv la punctul de vânzare de la Piața Romană. Într-o notă ridicată de dezinteres față de studenți, în perioada 16 iunie – 8 septembrie 2019 titlurile de călătorie reduse pot fi procurate doar din trei stații: Piața Unirii 1, Piața Unirii 2, Piața Romană. Această politică de aplicare a legii creează deservicii studenților și le restrânge și mai mult, în mod nejustificat, exercitarea nestânjenită a dreptului la transport redus, recunoscut de art. 205, alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011”, spune ASD.

Asociația cere ca titlurile reduse de călătorie să poată fi achiziționate din toate punctele de vânzare, pe toată durata celor 12 luni ale anului, precum și de la automatele existente în stații, iar

dovada calității de student ar trebui să se poată realiza prin orice mijloc de probă, deci și printr-o adeverință eliberată de instituția de învățământ superior, nu doar prin legitimația de transport.

Ultimele Articole