joi, septembrie 21, 2023
spot_imgspot_img

Doi studenți străini, electrocutați lângă gara Craiova, după ce s-au urcat pe vagoane de marfă

Doi studenți străini au fost electrocutați lângă gara Craiova marți seara, după ce s-au urcat pe vagoane de marfă pentru a-și face fotografii.

Potrivit IPJ Dolj, poliţiştii Postului de Poliţie Transporturi Feroviare au fost sesizaţi marți seara prin apel la 112 cu privire la faptul că, în zona Triajului CF Craiova, doi tineri s-ar fi electrocutat.

Poliţiştii care s-au dus la fața locului au identificat un bărbat în vârstă de 26 de ani, cetăţean sirian, și un al doilea, de 23 de ani, cetăţean francez, ambii posesori de permis de şedere, studenţi în Craiova. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi ar fi pătruns în zona triajului, unde s-ar fi urcat pe vagoanele de marfă pentru a face fotografii, fiind electrocutaţi, relatează presa locală.

Electrocutați lângă gara Craiova, au ajuns la spital

Tinerii au fost transportaţi la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, cercetările fiind continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care au avut loc evenimentele.

CFR SA a lansat campanii de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, când ignorăm semnele şi indicatoarele de avertizare, după ce mai multe persoane au murit făcându-și selfie pe tren. ”Atenție! Selfie-ul pe tren ucide! Este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată! Atenție, tensiunea în linia de contact este de 27.000 V!”, i-a avertizat compania de infrastructură pe cei tentați să-și facă selfie pe tren.

Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, au loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric, explică CFR SA.

Ultimele Articole