spot_img
duminică, septembrie 25, 2022
spot_img

Sorin Grindeanu a anunțat când va fi adoptată de Guvern Strategia feroviară 2021-2025

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat luni, într-o declarație susținută la sediul ministerului, când va fi adoptată Strategia feroviară 2021-2025.

„Strategia feroviară, normele de aplicare trebuie finalizate până la sfârșitul anului prin Hotărâre de Guvern. Am promisiuni de la colegii mei că la finalul acestei săptămâni, strategia va fi finalizată”, a spus Sorin Grindeanu.

El a mai menționat că o altă bornă importantă care va fi urmărită în această perioadă este finalizarea discuțiilor cu DG Regio pentru aprobarea Planului investițional pentru infrastructură.Strategia feroviară 2021-2025 prevede investiții de 10,5 miliarde de euro

Documentul, pe care l-a prezentat Club Feroviar, prevede realizarea unor investiții în valoare de peste 10,5 miliarde de euro în următorii cinci ani în infrastructura de cale ferată din România, pe proiecte.

Strategia la care face referire proiectul de act normativ a fost actualizată de Compania Națională de Căi Ferate CFR SA la data de 30 iunie 2020 și este prezentă pe site-ul gestionarului de infrastructură.

În document se prevede faptul că, în perioada menționată, în infrastructura de cale ferată de pe teritoriul României va fi investită suma de 10,352 miliarde de euro din fonduri europene nerambursabile. La această sumă se mai adaugă 298 de milioane de euro din fonduri naționale care ar trebui să fie alocate pentru calea ferată.

Ultimele Articole