duminică, septembrie 1, 2024
spot_img

Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025, din nou pe masa Guvernului

Proiectul de Hotărâre privind Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare 2021-2025 se află din nou pe agenda ședinței de Guvern. El a mai fost pe ordinea de zi a Executivului și săptămâna trecută.

Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare Hotărâri de Guvern feroviare metroul din Drumul Taberei majorarea de capital la CFR Călători
FOTO Guvernul României

”Prezentul proiect de Hotărâre stabileşte direcţiile de acţiune strategică necesare pentru reabilitarea transportului feroviar pe piaţa internă a transporturilor şi pentru integrarea în sistemul feroviar unic european. Scopul principal al strategiei de dezvoltare a infrastructurii feroviare constă în fundamentarea necesităţilor de finanţare a infrastructurii feroviare. Strategia identifică drept principală prioritate creşterea competitivităţii transportului feroviar pe piaţa internă, în principal prin creşterea nivelului de performanţă al infrastructurii feroviare. Strategia acoperă toate domeniile relevante ale dezvoltării infrastructurii feroviare, respectiv: mentenanţa (întreţinere şi reparaţii), operarea, reînnoirea şi modernizarea/dezvoltarea”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Strategia de dezvoltare a infrastructurii feroviare pune accent pe înnoirea rețelei

Direcţia de acţiune prioritară pe linia creşterii competitivităţii transportului feroviar constă în recuperarea accelerată a restanţelor în ceea ce priveşte reînnoirea infrastructurii feroviare, conform documentului.

Strategia care urmează să fie aprobată în şedinţa de joi ”propune un program eşalonat pe 15 ani care asigură în mare măsură eliminarea restanţelor existente şi care va genera o creştere relevantă a performanţelor infrastructurii feroviare”.

Club Feroviar a prezentat pe larg, săptămâna trecută, prevederile strategiei. Acestea pot fi citite AICI.

Prelungirea stării de alertă și reglementări în domeniul fondurilor europene

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat luni că este în pregătire o nouă hotărâre de Guvern privind prelungirea stării de alertă, însă Executivul nu doreşte să impună noi restricţii, că numărul infectărilor să scadă treptat pentru ca lumea să revină încet la o viaţă normală. Pe 15 octombrie a intrat în vigoare prelungirea stării de alertă, printr-o hotărâre a Executivului.

Guvernul are în primă lectură şi un proiect de Ordonanţă de Urgenţă pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada de programare 2014-2020.

IN THE SPOTLIGHT

Recalcularea pensiilor: Ce riscă mecanicii de locomotivă pensionari care lucrează la privat

Recalcularea pensiilor tuturor românilor este în curs, iar deciziile au început să le fie livrate pensionarilor prin Poșta Română. Numai că așteptările au fost...

Ultimele Articole