vineri, mai 17, 2024
spot_img

Undă verde de la Transelectrica pentru Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Transelectrica a anunțat luni dimineață finalizarea lucrării de supraînălțare a liniilor electrice aeriene de înaltă tensiune peste podul ce face parte din Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu, proiect care are prevăzută și o viitoare linie de tramvai.

Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Liniile electrice aeriene aparțin atât Transelectrica SA, cât și operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA. Cu o valoare totală de peste 4,8 milioane de lei fără TVA, lucrarea a fost încheiată vineri, 27 martie 2020, cu încadrarea în termenul de finalizare asumat, respectiv 31 martie 2020.

„Echipele executantului au activat neîntrerupt pe șantier și le mulțumim tuturor celor care au înțeles importanța lucrării, astfel încât să poată fi realizată în condiții de siguranță și de continuitate în alimentarea cu energie electrică“, a declarat Cătălin Nițu, director general executiv, președintele Directoratului Transelectrica.

Lucrarea a avut un grad de complexitate ridicat, întrucât Stația Electrică 400/220/110 kV București Sud, din imediata vecinătate a Străpungerii Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu, are un rol important în alimentarea cu energie electrică a Capitalei. Contractul pentru proiectarea și execuția lucrării a fost semnat în luna iunie 2019.

Sorin Oprescu a ”uitat” de liniile de înaltă tensiune de la Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu

Când au început lucrările, în 2010, pe vremea fostului primar general Sorin Oprescu, Primăria Capitalei nu a realizat că trebuie mutate firele de înaltă tensiune din zonă. Altfel, podul de 400 de metri peste Dâmbovița este finalizat de ani buni, însă dacă treceai cu mașina pe el riscai să se formeze un arc electric.

În noiembrie 2016, reprezentanții Primăriei Capitalei, condusă de Gabriela Firea, spuneau că podul este aproape gata și lucrările se vor finaliza în șase luni. Lucru care nu s-a întâmplat însă. În luna februarie 2019, oficialii Transelectrica promiteau că vor începe o procedură de achiziție publică pentru proiectarea și executarea lucrărilor de supraînălțare a firelor de înaltă tensiune.

Străpungerea este parte integrantă a viitoarei linii de tramvai Berceni-Pipera.

IN THE SPOTLIGHT

Operatorii și industria feroviară se reunesc la Conferințele Club Feroviar – 22 și 23 mai, Constanța

CONFERINȚELE CLUB FEROVIAR - Operatorie Feroviară & Material Rulant -   Operatorii feroviari se reunesc la Constanța în zilele de 22 și 23 mai pentru a discuta...

Ultimele Articole