Stockholm inaugureaza linia feroviara urbana

Premierul Suediei, Stefan Löfven, a inaugurat oficial linia Stockholm Citybanan (linia feroviara urbana din Stockholm) care dubleaza capacitatea de transport de navetisti pe reteaua feroviara a orasului. „Este necesar sa dezvoltam infrastructura feroviara in zona Stockholmului. Acest proiect va dezvolta traficul feroviar de calatori si va aduce beneficii nu doar locuitorilor orasului Stockholm, dar si celorlalti calatori care aleg transportul feroviar in Suedia”, a declarat premierul.
Cele doua statii ale liniei urbane, Odenplan si T-Centralen, sunt huburi importante de transfer si furnizeaza noi oportunitati de transport. Pentru acei calatori care fac transferul intre trenurile de navetisti si autobuze sau metrou, timpul de calatorie este mai scurt, deoarece beneficiaza de legaturi cu celelalte moduri de transport.
„Citybanan promoveaza transportul feroviar, reduce timpul de calatorie in zona orasului si va imbunatati traficul feroviar”, a declarat ministrul infrastructurii, Anna Johansson.
Citybanan este un tunel feroviar pentru navetisti, cu o lungime de 6 km, care leaga Tomteboda de sudul orasului Stockholm, cu doua statii noi la Odenplan si T-Centralen.
Linia urbana din centrul orasului Stockholm are legatura directa cu statia de metrou T-Centralen si inlocuieste Stockholm Central ca statie pentru serviciile feroviare de navetisti. Linia urbana ofera acces direct la toate liniile de metrou.
Statia Odenplan inlocuieste statia Karlberg. Aceasta statie este folosita atat pentru serviciile feroviare de calatori, cat si pentru serviciile de metrou.