Stockholm: Alstom incepe livrarea trenurilor de calatori

5 aprilie 2016

02-alstomAlstom si Stockholms Läns Landsting (SLL), administratorul de transport al Consiliului Local Stockholm au inaugurat noile trenuri de calatori Coradia Nordic. SLL a comandat 46 de trenuri noi in iunie 2012 ca parte a unui acord cadru semnat in 2002 intre Alstom si SL.
Primele livrari catre SLL au inceput in ianuarie 2016. Alstom va livra doua trenuri pe luna pana in noiembrie 2017, numarul total al trenurilor Coradia Nordic operate de Storstockholms Lokaltrafik (SL) ajungand la 129. Alstom a mai livrat 83 de trenuri Coradia Nordic dintr-o generatie anterioara folosite in prezent de catre SL pentru transportul de navetisti din Stockholm.
Noile trenuri de calatori fac parte din cea mai recenta generatie a familiei Coradia Nordic cu peste 150 de imbunatatiri, in special tehnice. Printre altele, trenurile sunt echipate cu cea mai recenta varianta a ERTMS, tehnologie de semnalizare si indeplinesc toate cerintele de interoperabilitate. Vehiculele sunt imbunatatite din punct de vedere tehnologic pentru a facilita intretinerea.
„Alstom este fericit sa poata furniza cea mai recenta tehnologie a sa si sa contribuie astfel la un serviciu de transport public durabil in orasul Stockholm”, a declarat Per Öster, Presedintele Alstom pentru tarile nordice.