spot_img
duminică, noiembrie 27, 2022
spot_img

Ștefan Paraschiv a fost revocat. Un nou director general la Metrorex, din industria petrolieră

Ștefan Paraschiv a fost revocat miercuri din funcția de director general al Metrorex de către Consiliul de Administrație, care l-a desemnat și pe succesorul său.

Este vorba de Laurențiu Gabriel Trușcă, un manager provenit din afacerile cu petrol. Din decembrie 2017 și până în luna martie a anului în curs, el a ocupat funcția de director Comercial la Octano Downstream SRL București, societatea specializată în comerțul cu carburanți.

Anterior, în perioada martie 2015-decembrie 2017, Trușcă a lucrat tot în domeniul petrolier, la Nobel Oil Downstream SRL București, ocupând două funcții de top management. Cu o mică întrerupere, de nici doi ani de zile, când a lucrat în domeniul importului și distribuției de produse alimentare, la Zararom, Laurențiu Gabriel Trușcă a activat toată cariera sa în industria petrolieră. Astfel, în perioada noiembrie 2001-octombrie 2013 noul director general al Metrorex a lucrat la Rompetrol Downstream.

Trușcă este licențiat atât în Managementul Afacerilor, cât și în Administrație Publică.Ștefan Paraschiv a fost revocat, după opt luni de mandat zbuciumat

Club Feroviar a anunțat încă de săptămâna trecută iminenta revocare a lui Ștefan Paraschiv de la conducerea Metrorex.

El a fost numit în funcția de director general al Metrorex de către fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă la data de 9 martie 2021. Mandatul său a fost caracterizat de un permanent scandal cu președintele Unitatea – Sindicatul Liber Metrou, formațiune sindicală condusă de Ion Rădoi. Prima ciocnire dintre cei doi a avut loc atunci când Ștefan Paraschiv a decis să demoleze chioșcurile de la metrou, administrate de societatea Sindomet Servcom SRL, administrată de USLM. Ba chiar s-a și implicat activ în procesul de demolare, fiind surprins de camerele de filmat când forța cu o rangă intrarea într-un magazin. După acest incident, sindicaliștii l-au poreclit ”Fane Rangă”.

Un al doilea ”război” a fost pe tema contractului colectiv de muncă semnat de fosta administrație a Metrorex cu USLM la finele anului trecut, prin care angajații de la metrou au primit o majorare salarială de 18%. Ștefan Paraschiv a încercat să anuleze în instanță documentul, însă a pierdut definitiv procesul.

O altă ”realizare” a directorului general al Metrorex este energia electrică cumpărată la un preț foarte mare. Deși a avut la îndemână instrumentele de achiziționare pentru comodități oferite de Bursa Română de Mărfuri, Metrorex s-a încăpățânat să își cumpere singură energia necesară la licitație.

Care licitații au tot fost anulate din lipsă de ofertanți, iar societatea a trebuit să cumpere electricitate de pe piața liberă. Suma pierdută de Metrorex în doar câteva luni este de aproape 14 ori mai mare decât pagubele invocate de conducerea Metrorex pentru greva din 26 martie (2,8 milioane de lei).

Ultimele Articole