spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Gabriela Firea anunță ce va face STB după 15 mai și ce se întâmplă pe șantierele Municipalității

Primarul general Gabriela Firea a anunțat miercuri după amiază ce va face STB după 15 mai, dată la care președintele Klaus Iohannis a anunțat că se vor ridica restricțiile de circulație, iar purtarea măștii va deveni obligatorie.

STB după 15 mai reorganizarea companiilor municipale mai puține tramvaie în București Gabriela Firea și Traian Băsescu Firea îi dă replica lui Ludovic Orban transport public gratuit licitația pentru tramvaie tramvaie turcești la București

Edilul-șef a precizat că analizează posibilitatea ca Societatea de Transport București să ofere măști gratuite călătorilor. ”Va fi necesar un efort în privința Societății de transport București. Să venim și noi în sprijinul cetățenilor cu un număr de măști de protecție”, a spus Gabriela Firea.

Într-o intervenție la Antena 3, ea a spus și că ar fi normal ca magazinele și farmaciile să aibă la vânzare aceste măști de protecție. ”Poate că la noi nu e posibil, ca în alte țări mai dezvoltate din punct de vedere economic, ca la intrarea în farmacie să primești cadou o mască, dar măcar să le găsești de cumpărat”, a spus primarul general.

Ce va face STB după 15 mai, în urma anunțului președintelui Klaus Iohannis

Cu câteva ore înaintea declarației Gabrielei Firea, preşedintele Klaus Iohannis anunțase că după data de 15 mai masca de protecție devine obligatorie în trenuri, în tramvaie, la metrou și în celelalte mijloace de transport în comun, precum și în spaţiile publice închise.

Preşedintele a subliniat că nu vor fi prelungite restricţiile privind deplasările individuale, ceea ce înseamnă că și transportul feroviar va reveni la un program mai aproape de normal. ”Aşa vom arăta după 15 mai în spaţiile publice închise şi atunci când folosim transportul public în comun”, a afirmat preşedintele la începutul declaraţiei, purtând masca de protecţie, după care a renunţat la ea.

Recomandările primarului pentru șantierele Municipalității

Primarul general a amintit faptul că, începând cu data de 1 aprilie, au fost redeschise șantierele Municipalității.

Printre acestea se află inclusiv obiectivele care includ linii de tramvai, cum ar fi bucla de întoarcere de la Cora Pantelimon, Pasajul Doamna Ghica sau Străpungerea Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu. Ea a formulat o serie de recomandări în legătură cu aceste șantiere, astfel încât să se poată preveni răspândirea coronavirusului.

”Trebuie ca muncitorii să limiteze plimbările în afara șantierului, la magazine alimentare sau la farmacii. Să-și aducă pachete de acasă. Firmele și companiile municipale care răspund de aceste șantiere ar trebui să asigure, pe cât posibil, masa de prânz”, a spus Gabriela Firea.

Ea a făcut apel la firmele care organizează șantiere să asigure și transportul muncitorilor cu autobuze dezinfectate. ”Nu am avut niciun caz de coronavirus pe șantierele Municipalității”, a mai spus primarul general.

Ultimele Articole