spot_img
sâmbătă, februarie 4, 2023
spot_img

STB cumpără șină de peste două milioane de euro

STB cumpără șină de peste două milioane de euro, contractul fiind împărțit în două loturi, pe tipuri diferite.

Contractul a fost atribuit zilele trecute companiei austriece Voestalpine Rail Technology care a fost, de altfel, singurul ofertant. Canitățile sunt de 1.252 tone din sortimentul  62R2 900A și, respectiv, 49,6 tone din 62R2 900V.

STB cumpără șină pentru lucrări de 12 luni

Durata contractului este de 12 luni, iar cantitatea totală este de aproape 1300 de tone.

La finele lunii septembrie, primăria Capitalei a lansat o licitație pentru reabilitarea a 50 de kilometri de infrastructură de tramvai, un contract de 500 de milioane de euro. Au fost alese pentru reabilitare liniile de tramvai cele mai intens circulate. „Lansăm în SEAP licitația pentru reabilitarea a 50 de km de infrastructură de tramvai pe care circulă mai multe linii cu un flux mare de călători. Este cea mai mare investiție realizată vreodată de Primăria Capitalei, cu o valoare de 500 de milioane de euro. (…) În ceea ce privește sursa de finanțare a proiectului, vom aplica pentru 300 de milioane de euro din fonduri nerambursabile la Programul Operațional Regional 2021 – 2027. Pentru restul de 200 de milioane de euro, analizăm posibilitatea contractării unor împrumuturi și atragerii de fonduri din partea instituţiilor financiare internaţionale”, spuneau oficialii Primăriei Generale. Liniile de tramvai care vor fi reabilitate leagă zone importante ale orașului și se află pe artere intens circulate, astfel: Bd. Th. Pallady, Bd. 1 Decembrie 1918, Bd. Basarabia, Calea Călărașilor, Bd. Corneliu Coposu, Bd. Pache Protopopescu, Bd. Barbu Văcărescu, Bd. Bucureștii Noi, Galea Griviței, Bd. Ion Mihalache, Bd. Chișinău etc.

Bucureștiul are o reţea deja modernizată de 90 de kilometri. Prin reabilitarea celor 50 de km, toată infrastructura de tramvai a orașului va fi complet modernizată în doi ani, potrivit comunicatului.

Ultimele Articole