spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

Statutul personalului feroviar, din nou în discuția Comisiei de Muncă din Camera Deputaților

Comisia de Muncă și Protecție Socială a Camerei Deputaților a luat marți din nou în dezbatere proiectul de lege privind Statutul personalului feroviar.

Statutul personalului feroviar

”Au fost reluate discuțiile pe anumite articole rămase în divergență de săptămâna trecută, articole vizând coeficienții de ierarhizare în funcție de nivelul de studii și pregătire. Nici de data aceasta nu a fost găsită o soluție de compromis între reprezentanții sindicatelor și membrii Comisiei de Muncă, a fost dat un termen de o săptămână pentru ca reprezentanții sindicatelor să transmită un punct de vedere comun (până luni), sub semnătura președinților organizațiilor sindicale”, a informat Federația Mecanicilor de Locomotivă.

În ce privește articolele care se refereau la reducerea vârstei standard de pensionare, reprezentanții Ministerului Muncii, respectiv cei ai Casei Naționale de Pensii au reiterat punctul de vedere că această lege nu ar trebui să aibă în cuprins prevederi referitoare la pensionare.

Olguța Vasilescu nu vrea reducerea vârstei pe pensionare prin Statutul personalului feroviar

”Deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu, fost ministru al Muncii, a fost împotriva solicitărilor organizațiilor sindicale cu privire la reducerea vârstei standard de pensionare pentru feroviari, susținând că este atributul Guvernului României ca după intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor să emită o Hotărâre de Guvern cu norme metodologice prin care să introducă noi categorii de salariați în anexele în care sunt definite societățile și funcțiile încadrate în grupă de muncă specială. Mai mult, Lia Olguța Vasilescu ne-a sugerat, ca în caz că nu se rezolvă problema, să protestăm în fața Guvernului României. La ședința de astăzi a Comisiei de Muncă nu a participat nici un reprezentant al Ministerului Transporturilor”, mai precizează FML.

Potrivit federației sindicale, s-a stabilit ca discuțiile să fie reluate marțea viitoare în plenul comisiei, solicitarea președintelui comisiei fiind ca la ședință să participe și reprezentanții patronatelor feroviare. ”Având în vedere faptul că nu găsim înțelegere din partea reprezentanților puterii pentru rezolvarea doleanțelor feroviarilor, este necesară o mobilizare numeroasă în vederea participării la mitingul din 11 aprilie, organizat la Ministerul Transporturilor”, se încheie comunicatul FML.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole