miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Statul face exproprieri pentru Apața – Cața

Statul face exproprieri pentru Apața – Cața, suma plătită pentru un metru pătrat de teren extravilan fiind de un leu.

Lista exproprierilor suplimentare a fost aprobată joi de către Guvern, proiectul de act normativ putând fi consultat aici.

Pentru asigurarea suprafețelor de teren suplimentare necesare implementării proiectului, este necesară ocuparea unor suprafeţe de 8.705 mp (19 imobile terenuri afectate) aparţinând proprietăţii private a persoanelor fizice sau juridice, 591 mp (1 imobil afectat) aparținând proprietății publice a statului şi o suprafață de 106 mp (1 imobil afectat), aparținând proprietății publice a unităţii administrativ-teritoriale, se arată în proiect. Suma necesară aferentă despăgubirii pentru imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar al lucrării de utilitate publică de interes național este de 9,64 mii lei.

Până în prezent, cea mai mare parte a lucrărilor sus-menţionate s-au executat pe terenuri proprietate publică a statului, aflate în administrarea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii şi concesionate C.N.C.F. ”C.F.R.” – S.A, care funcţionează sub autoritatea acestui minister.

Nu e ultima expropriere

În prezent, pe parcursul execuției lucrărilor au fost identificate suprafețe suplimentare de teren necesare realizării lucrărilor de reabilitare situate pe raza U.A.T. Ormeniș, ceea ce impune întreprinderea demersurilor legale pentru dobândirea acestor suprafețe suplimentare de teren, conform prevederilor Legii 255/2010 cu modificările și completările ulterioare. Toate suprafețele suplimentare identificate vor fi expropriate în vederea finalizării lucrărilor proiectate la momentul elaborării Proiectului Tehnic, proiect realizat în conformitate cu soluția din Studiul de Fezabilitate. Astfel, imobilele suplimentare necesare continuării lucrării de utilitate publică, de interes naţional, vor face obiectul unor noi Decizii de expropriere.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole