luni, aprilie 15, 2024
spot_img

Telecomunicații CFR SA instalează stații pentru încărcarea mașinilor electrice în gări

Cu o experiență de peste 20 de ani în domeniu, Telecomunicații CFR SA furnizează servicii de telecomunicații, de cea mai înaltă calitate, bazate pe cele mai noi tehnologii. Profitând de noile tendințe de pe piață, societatea din subordinea Ministerului Transporturilor și Infrastructurii vrea să-și diversifice obiectul de activitate. Una dintre direcțiile care au fost deja ”atacate” de societatea de stat este instalarea de stații pentru încărcarea mașinilor electrice în gări.

Prin utilizarea echipamentelor de ultimă generație, Telecomunicații CFR SA garantează securitatea pentru orice tip de transmisie: voce, imagine și date.

Societatea dispune de o infrastructură impresionantă, care ar face invidios pe reprezentantul oricărei alte companii din România. Evident, cu excepția celor din domeniul telecom.

Rețea de 6.000 km de fibră optică și puncte de acces în marile orașe și la frontiere

stații pentru încărcarea mașinilor electrice în gări licitație pentru relee la CFR bugetul Telecomunicații CFR pe 2021 furt de cabluri rețeaua de telecomunicații CFR licitație pentru fibră optică
FOTO cu rol pur ilustrativ

Rețeaua de telecomunicații feroviare măsoară peste 6.000 km fibră optică interurbană, fiind în continuă expansiune și modernizare. Acestora li se adaugă alți aproximativ 5.000 km de rețea analogică, ce este și ea vizată de procesele de modernizare.

În prezent, societatea de stat are puncte de acces ȋn peste 500 de locuri, inclusiv toate reşedințele de județ şi oraşele mari din țară, precum şi ȋn nouă puncte de trecere a frontierei: Giurgiu, Stamora Moravița, Curtici, Episcopia Bihor, Halmeu Frontieră, Valea Vişeului, Vicşani, Ungheni Prut, Pod Prut Giurgiuleşti. Organizatoric, Telecomunicații CFR SA este structurată în opt sucursale regionale (corespunzătoare celor opt regionale ale CNCF CFR SA), 25 de zone de întreținere și 58 de puncte de lucru. În cadrul societății lucrează 612 specialiști în domeniul telecomunicațiilor, care asigură funcționarea optimă a rețelei 24 de ore din 24, șapte zile din șapte.

Gamă extinsă de servicii oferite de Telecomunicații CFR SA

bilete online la CFR Călători laptopuri pentru proiectul Magistralei 6 de metrou metroul de Otopeni
FOTO Štefan Štefančík/Unsplash

Angajații societății sunt pregătiți și autorizați să execute lucrări specifice sau orice fel de intervenție. Concret, se fac transmisiuni digitale DWDM, CWDM & SDH, se oferă servicii de broadband Internet (abonații beneficiind de bandă garantată și acces internațional și metropolitan), comunicații ISDN (comunicații de voce și date și aplicații multimedia pentru videoconferințe).

Mai exact, la capitolul servicii, Telecomunicații CFR SA asigură: ȋntreținere şi exploatare rețele de telecomunicații feroviare şi non-feroviare, dark fiber, transport de date, furnizare de servicii de acces internet, servicii de proiectare și instalare rețele de comunicații feroviare şi non-feroviare, precum și rețele de fibră optică, servicii de colocare, servicii de proiectare și instalare sisteme de supraveghere feroviare şi non-feroviare, dar și servicii de montaj şi ȋntreținere instalații de aer condiționat.

Modernizarea infrastructurii din regionalele București, Cluj și Iași

stații pentru încărcarea mașinilor electrice în găriPrezent la Zilele Feroviare 2022, eveniment de top organizat de Club Feroviar și Universitatea Politehnica București, în parteneriat cu Asociația Industriei Feroviare, directorul general al Telecomunicații CFR SA, Mihai Barbu, a vorbit despre proiectele în curs de realizare ale societății pe care o conduce.

În acest sens, el a menționat modernizarea infrastructurii de comunicații din analog în digital în cadrul sucursalelor București, Cluj și Iași, fapt ce va facilita oferirea de servicii calitativ superioare pentru clienții din sfera feroviară și non-feroviară. De asemenea, se lucrează la realizare “la cheie” de rețele FTTH pentru operatorii importanți din piața de telecomunicații, dar și la instalarea de fibră optică în zonele încă neacoperite, fapt ce va crea noi tronsoane, ce oferă posibilități multiple de utilizare.

Stații pentru încărcarea mașinilor electrice în gări. Craiova, prima pe listă

Modernizarea căii ferate Craiova-Caransebeș director interimar la Regionala Craiova modernizarea căii ferate București-Craiova licitație anulată licitație pentru salubrizare la Regionala Craiova trenuri mai rapide spre CraiovaPână acum, cele prezentate de Mihai Barbu se înscriu în sfera activităților uzuale ale unei societăți de telecomunicații.

Directorul societății din subordinea Ministerului Transporturillor a aruncat apoi ”bomba”. Telecomunicații CFR SA are ca obiectiv instalarea și operarea unor rețele de stații de încărcare pentru mașini electrice, cu precădere în orașele mari, reședinte de județ sau stațiuni turistice, în proximitatea gărilor.

„În stațiile CFR avem putere suficientă în rețeaua electrică pentru a dezvolta aceste servicii. În plus, mașinile care se duc des în zona gărilor, și aici mă refer la taxiuri sau alte autoturisme înscrise în rețelele de car-sharing, vor trece, mai devreme sau mai târziu, pe propulsie electrică. Am început deja la Craiova să construim acest proiect și-l vom extinde în toată țara”, a declarat Mihai Barbu.

Internet Wi-Fi în trenuri

Un alt proiect care, atunci când va fi implementat, va fi pe placul multor români este asigurarea de internet Wi-Fi în trenurile CFR Călători și ale operatorilor privați.

„Până acum, operatorii de telefonie mobilă s-au dezvoltat mai mult pe zona rutieră și mai puțin pe cea feroviară. Din această cauză, atunci când mergem cu trenul avem porțiuni cu cădere de semnal. Telecomunicații CFR SA dispune de rețea de fibră optică paralelă cu calea ferată și am putea să rezolvăm problema. Vrem să realizăm acest proiect, astfel încât accesul la internet să nu mai depindă neapărat de operatorii de telefonie mobilă”, a explicat directorul societății.

Astfel, se vor putea dezvolta și alte servicii conexe, cum ar fi sisteme de informare a pasagerilor, divertisment la bordul trenurilor sau publicitate digitală.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC susține de 25 de ani rolul inginerilor consultanți

  Asociație profesională nonguvernamentală, apolitică și nonprofit, Asociația Română a Inginerilor Consultanți (ARIC), grupează companii și specialiști din domeniul proiectării și consultanței inginerești. Înființată în anul...

Ultimele Articole