spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Armata rusă distruge stații feroviare din Ucraina și atacă trenuri de călători

Armata rusă continuă să-şi intensifice ofensiva în estul şi sudul țării vecine și distruge poduri și stații feroviare din Ucraina.

Anunțul a fost făcut miercuri de Statul Major al Armatei ucrainene pe pagina sa de Facebook.

„În scopul de a distruge infrastructura de transport a Ucrainei, inamicul a lansat rachete asupra unor instalaţii în regiunile Dnipropetrovsk, Kirovograd, Liov (Lvov), Vinniţa, Kiev, Transcarpatia, Odesa şi Doneţk”, indică Armata ucraineană.

La fel ca în zilele precedente, „la 4 mai, începând cu ora locală 06:00, trupele ruse desfăşoară fără încetare operaţiuni ofensive în Zona Operativă de Est pentru a stabili un control total asupra teritoriului regiunilor Doneţk şi Lugansk şi a-şi consolida coridorul terestru cu Crimeea, ocupată temporar”, menţionează Comandamentul militar ucrainean. Doneţk şi Lugansk, cele două regiuni proruse şi autoproclamate republici independente, recunoscute de Moscova, sunt în centrul bombardamentelor ruseşti din ultimele zile.

Șase stații feroviare din Ucraina, atacate de ruși

Oleksandr Kamîşin, directorul general al Companiei naţionale a căilor ferate din Ucraina (Ukralizniția), a indicat că marţi forţele ruse au atacat şase staţii de cale ferată din centrul şi vestul Ucrainei.

Potrivit ultimelor date de care dispune compania, „nu există victime în rândul lucrătorilor feroviari sau al călătorilor”. Kamîşin a declarat că 14 trenuri de călători au fost ţinta atacurilor ruseşti şi că ”pagubele provocate infrastructurii sunt grave”.

În plus, după cum a informat Administraţia militară regională din Liov, în vestul ţării, au fost avariate substaţiile de tracţiune electrică feroviară din oraşul Liov. De asemenea, şeful Administraţiei militare regionale Dnipropetrovsk (sud-est), Valentin Reznicenko, a declarat că în districtul Kamianski au fost înregistrate două lovituri care au afectat grav infrastructura feroviară.

Două rachete ruseşti lansate din regiunea Mării Caspice au lovit infrastructura feroviară din regiunea Kirovograd (în centrul ţării), provocând morţi şi răniţi al căror număr mai trebuie confirmat, a informat Comandamentul operativ de Sud al Armatei ucrainene.

Administraţia militară regională Transcarpatia, din vestul ţării, a indicat, la rândul său, că o rachetă a lovit una dintre substaţiile electrice feroviare din apropierea staţiei din Voloveţ.

Ultimele Articole