luni, aprilie 29, 2024
spot_img

GALERIE FOTO ”Orașul M”. Stații de metrou pictate de 14 artiști din noua generaţie

Paisprezece artişti din noua generaţie au pictat voluntar mai multe staţii de metrou din Bucureşti, în cadrul unui proiect derulat de Asociaţia VAR Cultural în colaborare cu Metrorex.

Galeria este alcătuită deopotrivă din lucrări permanente şi lucrări temporare.

Gândit şi creat special pentru metroul bucureştean, „Oraşul M” este un proiect dedicat artelor vizuale, născut din dorinţa de a valorifica spaţiile urbane subterane, prin facilitarea dialogului între artişti şi călătorii aflați în tranzit.

La staţia de metrou Piaţa Romană, muralele realizate sunt creaţii ale Atoma, Alexa Lincu, Ionela Drăghici, Andrei Felea, Raluca Macovei, Maria-Livia Onete, Dumitriţa Răzlog, Mimi Pleşoianu, Alex Antonescu, Cosmina-Ionela Sandu. Noaptea, când trenurile s-au retras la depou, artiştii au transformat staţiile în galerie de artă urbană. Temele sunt inspirate din prezentul din care facem cu toţii parte, anunţă Asociaţia VAR Cultural, citată de News.ro.

Lucrările, fie că sunt murale sau realizate în tehnica paste up, instalaţie de obiect, lucrări grafice sau AR (realitate augmentată), oferă numeroase motive de a zăbovi în spaţiul intim al artiştilor expozanţi şi a reflecta la mesajele pe care ni le dăruiesc.


 


Stații de metrou pictate în cadrul proiectului „Oraşul M”

”Oraşul M” oferă o nouă perspectivă a itinerariului obişnuit, făcând loc unui microunivers cultural.

Piaţa Romană este, după Izvor, a doua staţie de metrou ce se alătură proiectului „Oraşul M”, după lansarea din staţia Timpuri Noi, ce a marcat aniversarea de 42 de ani de activitate a Metrorex printr-o serie de fotografii de arhivă din perioada în care au început construcţiile galeriilor subterane.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole