spot_img
marți, decembrie 7, 2021
spot_img

Nicușor Dan promite o parcare park&ride la viitoarea stație de metrou Berceni Centura

Primarul general Nicușor Dan a anunțat construirea de către Municipalitate a unei parcări de tip park&ride la viitoarea stație de metrou Berceni Centura.

stație de metrou Berceni Centura alegeri locale 2020 metrou Berceni Centură metrou Berceni Centura

Nicuşor Dan a scris pe Facebook că semnarea contractului de finanţare dintre Ministerul Transporturilor şi Metrorex, pentru extinderea Magistralei 2 de metrou spre Şoseaua de Centură, va facilita și construcția unei parcări de tip park & ride, în apropierea viitoarei staţii de metrou.

”Salut semnarea contractului de finanţare dintre Ministerul Transporturilor şi Metrorex pentru extinderea magistralei M2 de metrou spre Şoseaua de centură din partea de sud a oraşului. (…) Se pot face mari proiecte de infrastructură în Capitală cu fonduri europene, iar toate entităţile publice trebuie să se străduiască mult mai serios să atragă banii europeni”, a scris edilul general pe contul său de Facebook.

El a menţionat că acest proiect va stimula, în timp, utilizarea transportului public drept alternativă la maşina personală de către cei care locuiesc în comunele din sudul Capitalei. ”În apropiere de viitoarea staţie de metrou, vom construi o parcare de tip park & ride şi tot acolo va fi una dintre staţiile viitorului metrou de suprafaţă. Astfel, cine va veni din sudul Capitalei îşi va putea lăsa maşina la marginea oraşului şi va putea merge cu metroul la Piaţa Unirii, la Universitate ori la Piaţa Victoriei sau va putea folosi metroul de suprafaţă pentru a ajunge la AFI Cotroceni, Gara de Nord sau Pipera”, a precizat Nicuşor Dan.

Lucian Bode a semnat finanțarea pentru viitoarea stație de metrou Berceni Centura

Ministrul Transporturilor Lucian Bode a semnat marţi contractul de finanţare privind „Edificarea unei staţii de metrou la nivel suprateran situată între staţia de metrou Berceni şi Şoseaua de Centură”, în valoare totală de aproape 215 milioane de lei, din care 180 milioane de lei sunt fonduri europene nerambursabile. Proiectul a fost promovat și va fi derulat de Primăria Sectorului 4, condusă de Daniel Băluță (PSD).

“Cu aceste fonduri noi de 50 de milioane de euro aduse astfel în Sectorul 4, zona de sud devine punct nodal al înființării hub-ului de business de care avem atâta nevoie. Direct sau indirect, fondurile europene pe care le-am atras vor aduce noi locuri de muncă bine plătite, deci un trai mai bun pentru oameni, începând cu angajații firmelor românești ce vor lucra efectiv la stația de metrou și terminând cu toți cei care o vor folosi pentru a ajunge mai rapid la serviciu sau unde au nevoie. Nu în ultimul rând, stația de metrou înseamnă fluidizarea traficului rutier. Mașinile vor fi lăsate în parcările pe care noi le-am construit deja în jurul stațiilor de metrou, astfel încât valorile de trafic se vor reduce substantial, fapt ce duce în mod clar la reducerea poluării și la un aer mai curat”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole