spot_img
duminică, noiembrie 28, 2021
spot_img

BREAKING VIDEO Iohannis: România intră pe 15 mai în stare de alertă. Călătoria cu trenul, restricționată

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni după amiază că starea de urgență nu va fi prelungită și că pe 15 mai România intră în stare de alertă. Deplasările în afara localității, inclusiv cu trenul, vor fi în continuare restricționate.

stare de alertă

”Lucrurile au stat destul de bine, sunt foarte mulțumit de felul în care oamenii au reacționat, au stat acasă și nu am avut încălcări semnificative ale lucrurilor. Starea de urgență nu va fi prelungită. Data de 14 mai e ultima zi în care avem stare de urgență. Din 15 mai, pentru a ține epidemia sub control, vom intra în stare de alertă”, a spus șeful statului.

Elș a ținut să precizeze că situația nu s-a îmbunătățit încă și că nu vrea să apară impresia că epidemia a trecut și că suntem în normalitate.

România în stare de alertă. Liber cu metroul și tramvaiul, restricționat cu trenul

”După 15 mai putem în principiu să ne mișcăm în interiorul localității unde avem treabă, dar nu e bine să exagerăm, deplasările să fie necesare, dar nu va mai fi nevoie să declarăm în prealabil unde mergem. Ce se întâmplă mai departe: relaxarea se va face pas cu pas, un astfel de pas fiind de regulă cam de două săptămâni. Următorul calup de relaxare va veni probabil la începutul lui iunie”, a spus Klaus Iohannis.

El a menționat însă că măsurile de mișcare mai liberă nu se aplică în localitățile în carantină.

Pe de altă parte, nici începând cu 15 mai nu vom călători după bunul plac în afara localității. ”Deplasările în esență vor fi restricționate pentru a pleca din localitate, cu câteva excepții: în interes de serviciu, probleme medicale, pentru sport individual, mers cu bicicleta”, a spus președintele României.

RECOMANDĂRI

Ultimele Articole