Stadler va livra Poloniei alte 12 automotoare electrice Flirt

 Autoritatea Provinciei Mazovia, in numele operatorului Koleje Mazowieckie, si Stadler Polska au semnat un contract in valoare de 405 milioane de zloti (94,2 milioane de euro) pentru livrarea a 12 automotoare electrice Flirt cu cinci vagoane. In cadrul contractului, Stadler va furniza servicii de intretinere, kituri de reparatii si servicii de instruire a personalului. Noile trenuri vor deservi ruta Sochaczew-Warszawa-Celestynów.
„Acest contract este un nou pas catre dezvoltarea Koleje Mazowieckie, cel mai mare operator feroviar din regiunea Mazovia. Noile trenuri vor furniza servicii de transport mai sigure si mai confortabile. Vehiculele vor fi dotate cu un sistem de aer conditionat, sisteme de informare video si audio si vor fi adaptate nevoilor pasagerilor cu dizabilitati”, a declarat Directorul Autoritatii Provinciei Mazovia, Adam Struzik. Vehiculele proiectate sa opereze cu o viteza de 160 km/h, vor fi dotate cu sistemul ETCS Level 2.
Primele trenuri vor intra in serviciu in al doilea trimestru din 2020. Celelalte vehicule vor fi livrate progresiv pana la sfarsitul anului 2020.
Acest contract este o continuare a contractului semnat in 2018 cu Koleje Mazowieckie pentru 71 de trenuri Flirt.