Stadler va livra noile tramvaie ale orasului Basel

7 mai 2019

Compania de transport public din Basel, BLT, si Stadler Rail au semnat un contract in valoare de 54 de milioane de franci elvetieni (47,25 de milioane de euro) pentru livrarea a 10 vehicule Tramlink. Primele vehicule de metrou usor vor fi livrate in octombrie 2021 cand vor intra in serviciu pe reteaua din Aargau Verkehr AG (AVA) dupa realizarea testelor initiale care vor avea loc in Bremgarten, o municipalitate din cantonul elvetian Aargau. Celelalte 9 vehicule vor fi testate la fabrica Stadler din Valencia pe linia de teste de 2.5 km si livrate direct catre Waldenburg incepand cu iulie 2022. Cele zece vehicule de metrou usor vor intra in operare incepand cu 11 decembrie 2022 pe linia 19 intre Liestal si Waldenburg.
Noile vehicule cu podea joasa vor fi construite la fabrica Stadler din Valencia.
Consiliul de Administratie al BLT a aprobat un credit pentru achizitie, dar si specificatiile privind acordul de furnizare care include detaliile privind cerintele, oferta, obligatiile si drepturile BTL si Stadler Rail. Cerintele se refera la conceptul vehiculelor, specificatiile detaliate privind productia, livrarea, darea in exploatare, primirea, software-ul vehiculelor si instruirea personalului. In plus, este evidentiata furnizarea serviciilor de intretinere si a pieselor de schimb, dar si metodele de plata. Vehiculele de metrou usor vor inlocui vehiculele existente produse in 1985 si 1993.
In 2013, BLT a acordat companiei Stadler Rail un contract in valoare de 94 de milioane de franci elvetieni (82,2 milioane de euro la preturile actuale) pentru livrarea a 19 tramvaie Tango.