Stadler va livra 8 LRV-uri operatorului de transport public din zona Ruhr

8 iulie 2019

Bogestra, operatorul de transport public din zona Ruhr, a comandat opt metrouri usoare Variobahn de la producatorul de material rulant Stadler. Astfel, operatorul va avea 95 de astfel de LRV-uri. Noile LRV-uri Variobahn vor fi livrate incepand cu 2021 si vor fi operate pe reteaua cu ecartament ingust in zona urbana din Bochum, Gelsenkirchen, Herne, Hattingen si Witten.
„O data cu livrarea celor 8 vehicule noi, parcul nostru de vehicule Variobahn va numara 95 de astfel de LRV-uri”, a declarat Arndt Hartmann, managerul Departamentului de Vehicule al Bogestra.
Vehicule bidirectionale cu podea joasa si cinci sectiuni vor avea o lungime totala de 30m si o capacitate de 165 de pasageri. Ele vor fi dotate cu cinci usi glisante pe fiecare parte, facilitand accesul pasagerilor. De asemenea, vehiculele vor fi dotate cu sisteme de monitorizare video si aer conditionat.
„Suntem incantati ca am castigat contractul pentru cele 8 vehicule Variobahn, dupa semnarea contractului din aprilie pentru sase LRV-uri Tango suplimentare”, a declarat Patrick Sefzik, Director Vanzari Tramvaie in cadrul Stadler in Berlin.
In aprilie, cele doua companii au semnat un contract pentru livrarea a sase vehicule de metrou usor Tango LRV care vor intra in operare pe Ruta U35 din Bochum.