spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

Stadler va livra 12 trenuri Flirt companiei PKP Intercity

PKP Intercity a achizitionat 12 automotoare Flirt produse de Stadler. Dupa o perioada de depunere a contestatiilor de 10 zile notificata producatorilor perdanti, contractul va fi semnat cu producatorul elvetian. Contractul prevede si intretinerea vehiculelor pe o perioada de 15 ani.
Noile trenuri cu opt vagoane vor suplimenta parcul de vehicule existent de 20 de trenuri Flirt operat de PKP Intercity din decembrie 2015.
In 2013, operatorul feroviar polonez a acordat consortiului format din Stadler si Newag un contract in valoare de 1,16 miliarde de zloti (271,6 milioane de euro, la rata de schimb din iulie 2019) pentru livrarea a 20 de automotoare electrice Flirt cu opt vagoane. Contractul a inclus si o perioada de asigurare a serviciilor de intretinere in valoare de 465 de milioane de zloti (108,9 milioane de euro).
Vehiculele livrate sunt capabile sa atinga o viteza de 160 km/h si sunt dotate cu sistemul automat de control al trenurilor ETCS Nivel 2. Trenurile, cu acces liber de la un capat la celalalt, au compartimente pentru clasa I si clasa a II-a si un restaurant. Calatorii beneficiaza de confort datorita interiorului spatios si dotat cu aer conditionat, iar sistemul video si audio de informare a pasagerilor le ofera acestora toate informatiile de care au nevoie.

Ultimele Articole