Stadler va asigura intretinerea automotoarelor electrice Flirt din Norvegia

30 mai 2019

Compania feroviara norvegiana, Vy, fosta NSB, si Stadler au semnat un contract in valoare de 89 de milioane de euro pentru intretinerea a peste 100 de automotoare electrice Flirt, cu cinci vagoane, comandate in 2008 si livrate in anii urmatori. Contractul se va desfasura pana la sfarsitul lui 2024.
Serviciile includ intretinerea predictiva si corectiva si exclud reparatiile boghiurilor. Stadler va desfasura lucrarile de intretinere in depouri inchiriate.
In privinta dimensiunii parcului de vehicule, comanda operatorului feroviar norvegian Vy este cea mai mare comanda de servicii din segmentul de servicii si componente care se afla in crestere. Acest succes in Norvegia creste numarul de trenuri Flirt pe care Stadler le are in intretinere la 620 de unitati, adica 40% din toate trenurile Flirt vandute. Datorita serviciilor complete furnizate de compania Stadler, va creste disponibilitatea, fiabilitatea si operarea in siguranta a vehiculelor, iar operatorii vor avea nevoie de mai putine unitati de rezerva.
„Experienta si colaborarea noastra cu Stadler ca producator de trenuri sunt foarte bune. Toate trenurile au fost livrate la timp, sunt foarte calitative, iar compania Stadler a raspuns tuturor solicitarilor noastre. Prin urmare, asteptarile noastre sunt ridicate si suntem nerabdatori sa extindem aceasta cooperare si in domeniul serviciilor de intretinere a vehiculelor”, a declarat Tormod Gjermundsen, vicepresedinte Vy.