spot_img
luni, septembrie 26, 2022
spot_img

Stadler, sub atac cibernetic

Sistemul IT al producătorului elvețian de material rulant Stadler a fost vizat cu un atac cibernetic săptămâna trecută, a anunțat compania, cu malware folosit pentru a fura informații.

Stadler, sub atac cibernetic

Compania spune că a inițiat imediat măsurile de securitate necesare și a implicat autoritățile responsabile, în timp ce o anchetă detaliată este în curs de desfășurare.

„Serviciile de supraveghere internă Stadler au aflat că rețeaua IT a companiei a fost atacată de malware, ceea ce a dus la o scurgere de date”, spune compania. „Amploarea acestei scurgeri trebuie analizată în continuare”,potrivit railjournal.com.

Stadler, sub atac cibernetic

Stadler spune că incidentul a fost cauzat probabil de un atac profesional al unor infractorilor necunoscuți, care ar putea încerca să extorce bani de la Stadler, amenințând cu publicarea publică a informațiilor care ar putea dăuna companiei sau angajaților săi.

Stadler a inițiat imediat acțiunile de securitate necesare, a introdus o echipă de experți externi și a alertat autoritățile relevante. Sistemele de backup ale companiei funcționau așa cum era de așteptat, iar sistemele afectate au fost repornite.

„În ciuda pandemiei cauzate de coronavirus și atacul cibernetic, Stadler este capabil să continue producția de noi trenuri și serviciile sale”, spune compania. (D.C.)

Ultimele Articole