Stadler si NS prezinta NS Sprinter

26 septembrie 2016

stadler-nsStadler, impreuna cu Nederlandse Spoorwegen (NS), au prezentat trenul FLIRT electric, cu podea joasa, in cea mai colorata forma a sa pana in prezentca NS Sprinter. Cele 58 de trenuri cu 3 si 4 vagoane comandae de NS vor fi operate de NS Reizigers in serviciu regional pe rute din Olanda incepand cu 2017.
NS a comandat 58 de automotoare electrice FLIRT cu podea joasa de la Stadler in aprilie 2015 pentru a putea completa rapid lipsa materialului rulant. In decursul a 12 luni, si in stransa colaborare cu NS, Stadler a proiectat si a construit un tren special pentru a indeplini nevoile calatorilor pe rutele regionale din Olanda.
Cea mai recenta generatie de trenuri FLIRT electrice, cu podea joasa sunt foarte confortabile datorita suspensiei pe aer a boghiurilor, scaunelor comode, aerului conditionat pentru calatori si mecanici si a unui sistem de toaleta inchis. In plus, trenurile regionale indeplinesc cerintele STI PRM pentru persoanele cu mobilitate redusa, precum si cerintele privind siguranta in caz de coliziune EN15227. Trenul poate atinge o viteza maxima de 160 km/h.