Stadler obtine un nou contract in Elvetia

Aargau Verkehr, noua companie de transport public din regiunea Aargau, a selectat producatorul de material rulant Stadler pentru livrarea a opt tramvaie Tramlink pentru linia Limmattalbahn. Aceasta se construieste in prezent in vestul orasului Zürich.

Aargau Verker, in parteneriat cu un alt operator elvetian, Baselland Transport, a mai comandat alte 10 tramvaie Stadler, din aceeasi gama, dar pentru linia Waldenburgerbahn, cantonul Basel.

Prin comanda in asociere se face o economie de 4,2 miliarde franci elvetieni, la comanda totala ce insumeaza 43 de milioane franci elvetieni. Contractul va fi semnat la sfarsitul lui 2019.

Stadler va fabrica vehiculele light rail la unitatea sa din Valencia, acestea urmand sa fie gata pentru inceperea serviciului comercial in decembrie 2022.

Toate vehiculele light rail vor fi cu podea joasa 100%, bi-directionale, compuse fiecare din cate sapte unitati. Vor avea lungimea de 44,3 metri si latimea de 2400 mm, cu o capacitate de a transporta 260 de pasageri, din care 88 pe scaune.

Viteza comerciala va fi de 80 km/h.

Lucrarile la linia Limmattalbahn au fost demarate in august 2017, urmand ca prima sectiune sa fie deschisa in 2019 intre Altstetten, in Zürich si Geissweid in Schlieren (partea de vest a orasului).

Linia va fi finalizata in totalitate in 2022 si va avea o lungime de 13,4 kilometri, cu 27 de statii.

Noua ruta light rail este dezvoltata de catre compania cu acelasi nume, Limmattalbahn, detinuta de catre cantoanele Zürich si Aargau. Tot cele doua cantoane finanteaza si proiectul.

Aargau Verkehr a fost infiintata la 19 iunie anul acesta, prin fuziunea a doua companii de cale ferata, BDWM Transport si Wynental- Suhrentalbahn (WSB). Linia Limmattalbahn va fi operata pe o perioada de 10 ani de catre BDWM Transport.