Stadler obtine un nou contract de mentenanta in Olanda

Prin contractul semnat, Stadler va asigura mentenanta a 69 de trenuri ce apartin operatorului Arriva Olanda. Dintre acestea, 18 trenuri sunt din seria WINK si 51 din gama GTW. Trenurile vor opera pe linia Noordelijke, ce face legatura intre provinciile Frizia (Friesland) si Groningen, din nordul Olandei.

Contractul pentru servicii si mentenanta se va desfasura in perioada 2020-2035. Linia este operata in concesiune de catre Arriva.

“Ne bucura sa primim acest contract.  Este dovada angajamentului nostru de a atenua efectele schimbarilor climatice. Suntem, de asemenea, mandri sa continuam parteneriatul pe termen lung cu Arriva Olanda, care s-a dovedit a fi un succes, iar pentru pasageri a insemnat un grad ridicat de satisfactie”, a punctat Hein van der Schoot, director executiv al diviziei Stadler Servicii pentru Olanda si Marea Britanie.

“Colaborarea dintre Arriva si Stadler este un motor economic pentru partea de nord a Olandei. Acest contract reprezinta un pas important în pregatirea noii concesiuni”, a precizat Anne Hettinga, presedintele Consiliului Directorilor Arriva Nederland.

Noile trenuri WINK vor utiliza combustibil regenerabil (Hydrotreated Vegetable Oil -HVO) insa vor fi echipate si cu baterii, pentru alimentare. HVO este un combustibil regenerabil (a doua generatie de bio-diesel). Pana in 2025, ruta Leeuwarden-Groningen va fi partial electrificata. Dupa 2025, pe partea nelectrificata, trenurile WINK vor utiliza energia acumulata in baterii, astfel utilizarea (bio-) combustibilului nu va mai fi necesara.

In 2020, trenurile din seria GTW vor beneficia de o revizie generala. Astfel, vor fi modernizate atat la interior cat si la exterior, vor fi apoi echipate cu sisteme care sa sustina operarea cu baterii, reducand in acest fel emisiile poluante.

Pentru derularea noul contract, Stadler a anuntat ca va extinde depoul pe care il detine la Leeuwarden. Astfel, pentru asigurarea unui service si a mentenantei performante, in depou va fi construita o a treia sina de cale ferata. In plus, Stadler a anuntat si ca va angaja mai multi mecanici.