Stadler Minsk livreaza tramvaie in Sankt Petersburg

Producătorul de material rulant Stadler Minsk, parte a Grupului Stadler Rail, a anunțat că va livra 23 de tramvaie tip Metelica orașului rus Sankt Petersburg. Anunțul a fost făcut de CEO-ul Stadler Minsk, Aleksei Kovetsky, citat de agenția BelTA. Kovetsky a precizat că un prim lot de 6 tramvaie vor fi cât de curând livrate municipalității din Sankt Petersburg.

Tramvaiele sunt compusefiecare din câte trei secțiuni, vor avea capacitatea de 376 locuri și lungimea de 33 metri. Unul dintre acestea este în prezent în etapa de probe în Minsk, capitala Belarusului. ”Este un tramvai cu podea joasă, bi-direcțional, echipat cu sistem pentru aer condiționat și uși pe fiecare parte”, a adăugat Aleksei Kovetsky.

Fabrica Stadler Minsk, situată în Fanipol (Belarus), produce în prezent trenuri dublu-etajate pentru Moscova dar și caroseriile vagoanelor din componența trenurilor Flirt, destinate Căilor Ferate Norvegiene. Stadler a câștigat de asemenea și licitația pentru livrarea de tramvaie în orașul Ostrava (Republica Cehă).

 

Foto: http://eng.belta.by