sâmbătă, septembrie 30, 2023
spot_imgspot_img

Stadler livrează trenuri pe hidrogen în Sardinia, Italia

ARST, compania regională de transport din Sardinia, Italia, a adjudecat zilele trecute licitația pentru furnizarea primelor 6 trenuri pe hidrogen destinate noilor conexiuni feroviare între Alghero și Sassari/Sorso și aeroportul Alghero-Fertilia „Riviera del Corallo”.

Acesta este un pas fundamental în procesul de tranziție energetică promovat de Regiunea Sardinia și implementat de ARST, cu scopul de a „decarboniza” progresiv transportul public local pe insulă, în conformitate cu obiectivele de mediu stabilite la nivel european și național. Acest proces a fost deja lansat în Alghero prin introducerea primelor 4 autobuze electrice, urmate, până în 2024, de alte mijloace pentru înlocuirea ecologică a întregii flote de autobuze.

Trenuri pe hidrogen din fonduri nerambursabile

Acum, procesul continuă cu noile trenuri finanțate prin fonduri europene nerambursabile, în valoare de aproximativ 78 de milioane de euro. Resursele suplimentare finanțate anterior, prevăzute pentru întregul proiect, vor fi utilizate pentru construcția unei fabrici de producție de hidrogen ecologic și pentru construcția unui nou tronson de cale ferată de aproximativ 7 kilometri, denumit Mamuntanas-Aeroport, pentru care contractul a fost deja publicat și va fi atribuit în curând.

Noile trenuri pe hidrogen, furnizate de Stadler și cu o lungime de 50 de metri, urmează să fie livrate până în decembrie 2026. Acestea vor putea circula cu o viteză de până la 100 km/h și vor putea găzdui până la 170 de pasageri. Această inițiativă reprezintă un pas important către un sistem de transport mai durabil și mai ecologic în regiunea Sardinia.

Ultimele Articole