Stadler isi extinde fabrica din Berlin

Compania Stadler a anuntat ca va investi 70 de milioane de euro pentru extinderea fabricii sale de material rulant din Berlin Pankow. Proiectul va fi finalizat pana in 2020. Planul a fost dezvaluit in timpul unei vizite a primarului din Berlin, Michael Müller, care a avut loc la 12 februarie.
„Investitia reprezinta un angajament evident fata de centrul noastru din Berlin. Fabrica din Pankow s-a dezvoltat excelent si a devenit al doilea cel mai mare centru din grupul nostru. Suntem foarte incantati ca alaturi de IK si de noul S-Bahn Berlin, putem sa dezvoltam si sa construim vehicule in Berlin pentru Berlin”, a declarat Peter Spuhler, Presedintele Consiliului de Administratie.
In functie de viitorul volum al comenzilor, proiectul de constructie isi propune sa adauge spatiu suplimentar in mai multe etape. Printre altele, se are in vedere o noua hala de productie, precum si un centru logistic si constructia unor spatii suplimentare de birouri si a unei cantine moderne pentru angajati.
„Suntem incantati ca am putut sa investim in viitorul noului proiect pentru a asigura viitoarele proiecte de mari dimensiuni. Obiectivul investitiilor noastre este optimizarea conditiilor de productie si modernizarea infrastructurii centrului nostru din Berlin”, a declarat Jure Mikolčić, CEO-ul companiei Stadler Pankow.