luni, aprilie 29, 2024
spot_img

Stadler intră pe piaţa din Asia

Producătorul de material rulant din Indonesia, PT Inka, şi Stadler au semnat un contract pentru formarea unui joint venture privind dezvoltarea şi producţia de vehicule, utilizând tehnologia de aluminiu.
Conform acordului, procesul de producţie va începe din 2021 şi va fi realizat la fabrica din Banyuwangi, în Provincia East Java.
Conform contractului, ar urma să fie comandate 500 de vagoane de pasageri pentru traficul suburban, cu o opţiune pentru încă 500 de astfel de vagoane. De asemenea, compania Stadler va fi responsabilă de transferul tehnologic şi de instruirea angajaţilor.
Pentru compania elveţiană, acest contract marchează intrarea pe piaţa asiatică. “În urma mai multor încercari eşuate privind intrarea noastră pe piaţa din Asia, am realizat că acest lucru nu va fi posibil fără a avea un punct de producţie. Ca urmare, am decis analizarea acestei posibilităţi prin identificarea unui partener local şi, în sfârşit, am reuşit să îl găsim, după zece ani de căutări. Acest lucru ne-a permis să facem un salt către piaţa asiatică,” a declarat Peter Spuhler, președintele Consiliului de Administratie al Stadler.
Din ianuarie 2019, PT Inka a demarat lucrările de construcţie pentru fabrica din Banyuwangi, unde se vor produce caroseriile trenurilor şi vor fi realizate toate activităţile necesare procesului de asamblare a vehiculelor.
Pentru Stadler, înfiinţarea unui site de producţie în această locaţie, reprezintă un pas strategic important în extinderea companiei către noi pieţe.
Noua fabrică va reprezenta un punct de plecare pentru intrarea pe pieţele de material rulant din Asia de Est.

Stadler este partener al evenimentului ‘Zilele Feroviare – Club Feroviar’, care va avea loc în perioada 8 – 9 octombrie 2019, la Bucureşti.

IN THE SPOTLIGHT

ARIC 25 de ani: Basm/Real. Ţinta comună – Realizarea proiectului

ARIC a organizat ieri, 18 aprilie, o Conferință aniversară la hotel Novotel București pentru a celebra 25 de ani de la înfiinţare. Evenimentul, intitulat „Basm/Real...

Ultimele Articole