sâmbătă, septembrie 23, 2023
spot_imgspot_img

Stadler devine al treilea producător mondial de material rulant, după CRRC China și Alstom Franța

Stadler a intrat pentru prima dată în Top 3 al pieței globale de material rulant în ceea ce privește volumul vânzărilor, potrivit consultanților SCI Verkehr, pe baza datelor din 2022, după cum a raportat revista Railway Supply

Producătorul elvețian a depășit TMH și Siemens Mobility, care au ocupat anterior poziția a treia până când Bombardier Transportation a fost achiziționat de Alstom.
Chinezii de la CRRC rămân lider cu o marjă semnificativă. Experții SCI Verkehr notează că piața globală a crescut cu 3,7% față de 2021.

Recorduri la comenzi de material rulant

Stadler este unul dintre jucătorii cu cea mai rapidă creștere pe piața mondială a materialului rulant în ultimii ani.
Potrivit estimărilor SCI Verkehr, compania deține deja o cotă de 19% din piața europeană de echipamente feroviare (a doua după Alstom, cu o cotă de 39%) și o cotă de 14% din piața globală pe segmentul de vagoane regionale (unde Alstom este, de asemenea, cel mai mare jucător, cu o cotă de 22%).

Veniturile totale ale Stadler, incluzând materialul rulant, serviciile și semnalizarea, au atins un nivel record de 3,2 miliarde de franci elvețieni (3,3 miliarde de euro) în 2022.
De asemenea, compania a obținut comenzi noi record de 8,6 miliarde CHF (8,8 miliarde €), asigurând contracte pentru peste 1.100 de unități de material rulant divers.
De asemenea, portofoliul de comenzi a atins un nivel record de 22 miliarde CHF (22,5 miliarde €), reprezentând o creștere de 23% față de sfârșitul anului 2021.

Ultimele Articole