Stadler castiga un nou contract in Spania

Operatorul regional spaniol Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana a acordat companiei Stadler Rail Valencia un contract de 35 de milioane de euro pentru a furniza șase automotoare diesel-electrice pentru calea ferată cu ecartament îngust dintre Benidorm și Dénia.

Comanda face parte dintr-un program, în valoare de 72 de milioane de euro, pentru modernizarea Linie 9 Benidorm-Dénia, light rail, în lungime de 50 km. Modernizarea are loc pentru a satisface standardele de confort, siguranță și accesibilitate ale rețelei feroviare light rail din Alicante, cu care aceasta se conectează în Benidorm.

Proiectul include lucrări în valoare de 17 milioane de euro pentru reînnoiri de linii pe secțiunea Calp – Teulada de 14 km, 2 milioane de euro pentru repararea podurilor din La Vila Joiosa, Teulada și Gata de Gorgos, alte 13 milioane de euro pentru sistemele de semnalizare și de protecție a trenurilor precum și 4,6 milioane de euro pentru renovarea stațiilor feroviare din orașele Benidorm, Teulada, Gata de Gorgos și Dénia. Modernizarea secțiunilor Teulada – Gata de Gorgos și Gata de Gorgos – Dénia este planificată ca o etapă ulterioară a proiectului de modernizare.

Noul material rulant ce va fi furnizat de către Stadler va oferi pasagerilor o mai bună fiabilitate, confort și accesibilitate.

Alte stiri