Stadler castiga un contract pentru 64 de automotoare electrice

Compania Stadler va proiecta, construi si livra 64 de automotoare electrice Flirt companiei Transdev pentru transportul de pasageri pe reteaua feroviara suburbana din Hanovra. Contractul are o valoare de 320 de milioane de euro. Vehiculele vor atinge o viteza maxima de 160 km/h.
Trenurile formate din trei segmente, dedicate serviciilor suburbane din Hanovra, au o lungime totala de 68 de metri cu opt usi de acces pe fiecare latura care permit urcarea si coborarea rapida a calatorilor. Trenul are 180 de scaune si o capacitate totala de 397 de persoane in spatiile dedicate pasagerilor si monitorizate video.
Automotoarele nu au bariere, au interioare luminoase si orientate catre pasageri, si o zona speciala unde pot fi transportate pana la 12 biciclete, bagajele voluminoase sau carucioarele pentru copii. Vehiculele sunt dotate cu prize pentru incarcarea bicicletelor electrice si spatii pentru carucioarele cu rotile conform STI PMR.
Sistemul modern de informare a pasagerilor cu monitoare la fiecare zona de intrare si echipament WiFi la bordul vehiculelor le permit pasagerilor sa ramana conectati in timp real in timpul calatoriei.
Compania Transdev a castigat licitatia de operare a retelei. Incepand cu 2021, subsidiara sa Nordwestbahn va opera cele 12 linii suburbane din capitala Saxoniei Inferioare si din jurul acesteia.
In prezent, Transdev opereaza in Germania un parc de 100 de trenuri Flirt care au configuratii si dotari diferite.