spot_img
luni, noiembrie 28, 2022
spot_img

Stadler castiga un contract major in Tara Galilor

Producatorul elvetian de material rulant, Stadler, va livra tram-trenuri CityLink si trenuri Flirt catre Wales&Borders, clientul fiind Transport for Wales Rail Services. Contractul prevede livrarea a 36 de tram-trenuri CityLink, fiecare compuse din cate trei garnituri si 35 de trenuri Flirt.

Tram-trenurile CityLink vor utiliza sistemul de alimentare de 25 kV dar si alimentare cu baterii. Din cele 35 de trenuri Flirt, 11 vor opera in sistem diesel si vor intra pe liniile serviciului South Metro Wales. Celelalte 24 de trenuri Flirt vor fi tri-modale, capabile sa ruleze alimentate diesel, electric sau cu baterii. Sapte dintre aceste trenuri vor fi compuse din cate trei vagoane si 17 vor avea in compunere cate patru vagoane.

Vor intra in operare comerciala incepand cu 2023, vor rula in Cardiff, capitala Tarii Galilor, pe reteaua feroviara electrificata din nordul orasului si in sistem diesel pe partea sudica a retelei feroviare din Cardiff.

Stadler deruleaza deja o serie de contracte in Marea Britanie. Astfel, incepand cu acest an in regiunea Greater Anglia vor intra in operare 58 de trenuri noi. Tot din acest an metroul din Glasgow va pune in serviciu 19 rame noi. Pe reteaua Merseyrail vor intra in operare, incepand cu 2025, 52 de trenuri noi.

“Stadler este incantat sa furnizeze 71 de trenuri noi pentru transportul feroviar din Tara Galilor. Cu accentul pus pe puterea bateriei, proiectul ne pune in prim-planul tehnologiei verzi și suntem deosebit de mandri de acest lucru”, a punctat Ralf Warwel, director de vanzari Stadler pentru Marea Britanie.

“Suntem cu totii hotarati sa cream o retea de transport adecvata pentru viitor. Este foarte interesant sa aflam ca Cardiff va beneficia de o retea de tramvai dupa mai mult de 70 de ani de la intreruperea acestui mod de transport”, a declarat Kevin Thomas, directorul executiv al Transport for Wales Rail Services.

 

Ultimele Articole