Stadler ar putea construi o fabrica de tramvaie in Rusia

Producatorul elvetian de material rulant, Stadler intentioneaza sa construiasca o fabrica de tramvaie in Sankt Petersburg si, in acest sens, a purtat discutii cu municipalitatea pentru identificarea unui spatiu aferent constructiei.

Stadler a propus municipalitatii din Sankt Petersburg incheierea unui contract de offset, prin care fabricantul de material rulant ar plati intregul cost pentru construirea fabricii de tramvaie si, in schimb, municipalitatea ar trebui sa garanteze ca va achizitiona, pe o perioada de 10 ani, o anumita cantitate stabilita din vehiculele produse local, scrie ziarul rus Kommersant.

Reamintim ca la 9 august operatorul de transport public din Sankt Petersburg, Gorelektrotrans, a demarat testele cu tramvaiele Metelitsa, varianta scurta, redenumite de catre operator „Chizhik“. Acestea au fost fabricate la uzina Stadler din Fanipol, de langa Minsk, capitala statului Belarus, aceasta fiind si cea mai apropiata intreprindere a producatorului elvetian pentru zona Europei Centrale si de Est si pentru statele CSI.

Contractul a fost semnat pentru un total de 23 astfel de tramvaie. Acestea vor opera in concesiune, iar crearea unei noi retele a fost estimata la o valoare de 33,7 miliarde ruble (429 milioane euro).