Stadler anunta constructorul depoului pentru trenurile Merseyrail

22 martie 2017

stadler-uk-tilesStadler Rail Services UK a acordat companiei BAM Nuttall contractul pentru constructia unui depou de trenuri in Kirkdale si pentru modernizarea conform standardelor actuale a unui depou existent din Birkenhead North. Proiectul face parte din contractul Stadler de productie si intretinere a unei flote noi de 52 de trenuri de metrou pentru Merseytravel si Merseyrail pentru Regiunea Liverpool.
Proiectat sa asigure cea mai eficienta utilizare a noii flote prin minimalizarea deplasarii materialului rulant in depou, centrul din Kirkdale va include facilitatile de spalare si garare, o hala dotata cu sine, spatiu de birouri si un spatiu dedicat simularilor. Proiectul include posibilitatea de extindere a depoului pentru trenuri cu o lungime de 80 de metri. La Birkenhead North, depoul existent va fi modernizat cu o noua spalatorie astfel incat sa existe posibilitatea de curatare a trenurilor pe linia Wirral (Birkenhead North) si pe linia Northern (Kirkdale). De indata ce depoul Kirkdale va fi pregatit pentru serviciile de intretinere capitala a noii flote, acest depou se va concentra pe servicii de noapte si servicii de spalatorie. Lucrarile la depou vor fi finalizate in 2019, la timp pentru sosirea noilor vehicule care vor intra in teste.
In februarie 2017, Stadler a semnat contractul cu Merseytravel in valoare de pana la 700 de milioane de lire (818,8 milioane de euro) pentru constructia si intretinerea a 52 de trenuri de metrou pe reteaua Merseyrail pentru Regiunea Liverpool incepand cu 2020. Merseytravel beneficiaza si de posibilitatea de a contracta constructia a 60 de vehicule suplimentare.