miercuri, iunie 26, 2024
spot_img

Stadler a prezentat trenurile livrate Serbiei

Stadler a prezentat trenurile livrate Serbiei cu ocazia evenimentului Rail Business Days (eveniment desfășurat în Cehia). Au fost livrate opt unități din totalul de 18.

Rail Business Days este un eveniment format dintr-un târg și o conferință internațională anuală, care se concentrează pe industria feroviară, infrastructură și logistică. Stadler a expus cel mai nou tren electric-multiplu FLIRT produs pentru Căile Ferate Sârbe. Cele 18 vehicule comandate vor fi exploatate pe întreg teritoriul Serbiei, îmbunătățind transportul regional, și vor prezenta un model de ultimă generație tehnologică.

Stadler a prezentat trenurile livrate Serbiei

La sfârșitul anului 2021, Căile Ferate Sârbe (Srbija Voz) și Stadler au semnat un acord pentru livrarea a 18 unități multiple electrice inovatoare FLIRT pentru operarea pe rutele regionale în toate Serbia. Această achiziție ulterioară este cel de-al treilea contract semnat de Stadler cu Căile Ferate Sârbe și a fost făcută după prima comandă de 21 FLIRT în 2014 și a doua pentru trei flote de trenuri de mare viteză KISS în 2015.

Proiectate în Cehia, fabricate în Polonia

Vehiculele au fost proiectate de inginerii de la biroul de inginerie Stadler din Praga. Site-ul de fabricație este uzina Stadler din Siedlce, Polonia.
Opt din cele 18 vehicule comandate au fost deja livrate în Serbia. Primele două unități sunt în prezent în curs de testare pe infrastructura feroviară sârbă. Procesul implică observarea deplasări cu pasageri (30 de zile sau 15.000 km). După finalizarea pozitivă a testului, vehiculele vor fi predate oficial transportatorului. Finalizarea întregii comenzi este programată pentru sfârșitul lunii aprilie 2025.

Vehiculele FLIRT care vor îmbogăți flota transportatorului sunt bine cunoscute și foarte populare în rândul pasageri. Acest model cel mai bine vândut de la Stadler a fost deja comercializat în aproximativ 2 640 de unități și este în funcțiune în 23 de țări din întreaga lume. „Compania Stadler este mândră să facă parte din reînnoirea flotei Căilor Ferate Sârbe. Vehiculele vor impulsiona considerabil confortul pentru pasagerii sârbi – acesta este un motiv de satisfacție pentru noi. Aș dori să mulțumesc clientului nostru pentru încredere și pentru buna cooperare. Sunt încântat să prezint modelul FLIRT pentru Serbia în fața publicului de la Rail Business Days din Ostrava. Trenul FLIRT, bestsellerul nostru, generează mult interes din partea transportatorilor și cred că este foarte atrăgător pentru serviciul operatorilor de transport de pasageri și în Republica Cehă, precum și în alte țări din această parte a Europei”, a declarat Željko Davidović, director de vânzări pentru Europa Centrală și de Est.

Knorr Bremse

Trenuri din aluminiu

Unitatea multiplă electrică FLIRT pentru Serbia dispune de o structură ușoară din aluminiu, care îndeplinește standardele STI și de rezistență la impact (EN 15227) și funcționează la o viteză maximă de 160 km/h. Designul vehiculului pune accentul pe consumul redus de energie și pe ușurința de operare. Acesta a fost construit cu materiale ecologice, inclusiv vopsele pe bază de apă și un sistem HVAC pentru climatizare. Trenul cu un singur etaj are zone de intrare spațioase, permițând pasagerilor să urce și să coboare cu ușurință, în special persoanele cu mobilitate redusă sau în scaune cu rotile, biciclete sau cărucioare.

Site-ul vehiculului este echipat cu aer condiționat, camere de supraveghere CCTV interioare și exterioare, precum și cu sisteme de informare audio și video. Acesta dispune de toalete moderne și de o platformă pentru a ajuta persoanele cu dizabilități, la urcare și la coborâre. Pentru a spori siguranța și securitatea la bord, pasagerii pot vorbi direct cu șoferul cu ajutorul unui interfon. Vehiculele sunt alcătuite din patru unități, care au o lungime de 80,7 m, pot găzdui până la 473 de pasageri și au 244 de locuri. Există o zonă pentru clasa întâi cu scaune confortabile, precum și zone pentru pasagerii cu mobilitate redusă.

IN THE SPOTLIGHT

FOTO-VIDEO. Cum se lucrează la modernizarea căii ferate Poieni-Agireș

La o lună distanță, Asociația Pro Infrastructura a publicat o nouă filmare și un set de fotografii din care se poate vedea cum se...

Ultimele Articole