spot_img
marți, ianuarie 25, 2022
spot_img

Stadler a prezentat primul tren Kiss pentru MÁV

Primul tren Kiss produs de Stadler pentru compania de transport feroviar din Ungaria, MÁV, a fost prezentat in Dunakeszi, Ungaria. Acesta va fi supus testelor inainte de lansarea serviciului comercial. Testele vor incepe in Germania si in Cehia saptamana aceasta. Vehiculul cu 10 unitati va intra in serviciu comercial incepand cu februarie 2020 pe liniile suburbane care leaga capitala Budapesta de Vác si Cegléd.
In 2021, alte 8 trenuri supraetajate vor fi livrate si vor intra in serviciu pe liniile suburbane. Dupa darea in exploatare, aceste linii vor fi deservite doar de trenuri electrice moderne.
Automotoarele cu o lungime de 155,88 de metri, o latime de 2,8 m si o inaltime de 4,6 m vor fi formate din sase vagoane. Trenurile au 600 de scaune si pot transporta cu 50% mai multi pasageri comparativ cu un tren cu un singur nivel cu aceeasi lungime.
Noile vehicule vor fi dotate cu sistemele de control al trenurilor EVM si ETCS Nivel 2, ceea ce le va permite sa circule cu o viteza maxima de 160 km/h pe liniile de cale ferata modernizate din Ungaria. Confortul pasagerilor va fi imbunatatit datorita faptului ca vehiculele nu sunt zgomotoase, dar si datorita sistemului modern de informare a pasagerilor, interiorului luminos si spatios, sistemului performant de aer conditionat si Wi-Fi-ului gratuit. Trenurile vor avea patru toalete, una dintre acestea fiind accesibila persoanelor cu mobilitate redusa, in timp ce zonele multifunctionale vor oferi suficient spatiu pentru carucioarele cu rotile, biciclete sau carucioare pentru copii.
In 2017, MÁV – START si Stadler au semnat un acord cadru pentru livrarea a pana la 40 de unitati care poate fi exercitat sub forma unor contracte de livrare diferite in urmatorii 8 ani. Pana in prezent, MÁV a comandat 19 unitati din cele 40 de trenuri disponibile.

Ultimele Articole