Stadler a devenit unic actionar al Solaris Tram

29 noiembrie 2018

Producatorul elvetian de material rulant, Stadler, a anuntat ca este unic actionar al Solaris Tram, dupa preluarea cotei de 40% din actiuni de la CAF.

Solaris Tram este un joint venture format in 2017 intre Solaris Bus&Coach si Stadler. La inceputul lui 2018, producatorul spaniol de material rulant, CAF, a achizitionat 100% din actiunile Solaris Bus&Coach in acest joint venture. CAF a mers chiar mai departe si a incheiat un acord cu fondul polonez de investitii, PFR, pentru a prelua 35% din actiunile grupului Solaris.

Acum Stadler detine fosta fabrica a Solaris din Środa Wielkopolska, de langa Poznań, unitate cu 250 de angajati. Fabrica este specializata in productia de carcarse de otel. Producatorul elvetian de material rulant intentioneaza sa investeasca 65 milioane zloti (15 milioane euro) pentru a extinde si a moderniza fabrica poloneza.

Investitia va facilita si introducerea unei tehnologii mai noi de sudare.

Solaris Tram va colabora cu Stadler Polska pentru a participa la diferite licitatii de furnizare a tramvaielor in Polonia, dar si pe pietele statelor vecine.

Deja un consortiu Solaris Tram-Stadler Polska a castigat un contract pentru livrarea a 35 de tramvaie in Cracovia, ele urmand a fi livrate de la fabrica Stadler Siedlce. Tramvaiele au intrat in linia de productiei inca din 2017. Anul acesta, in luna ianuarie, a fost semnat si un acord-cadru ce prevede livrarea suplimentara a 15 tramvaie noi.

“In Polonia, Stadler are peste 1.400 de angajati in diferite orase. Prin preluarea Solaris Tram ne exprimam interesul pentru piata feroviara poloneza”, a precizat Christian Spichiger, Vice-presedinte executiv al Stadler pentru Europa Centrala.