miercuri, mai 8, 2024
spot_img

La o săptămână după București, și SRCF Timișoara vrea să cumpere piatră spartă

La o săptămână după ce SRCF București a lansat o licitație pentru piatră spartă, o procedură similară a fost inițiată și de SRCF Timișoara.

În sistemul electronic de achiziții publice a fost postat anunțul de licitație, în procedură simplificată, cu titlul ”Piatră spartă”. Valoarea totală estimată a achiziției este de 941.135 de lei, echivalentul a aproape 190.000 de euro.

Piatra spartă este un produs feroviar critic, obţinut prin sortarea fracţiunilor rezultate din sfărâmarea artificială a zăcămintelor masive de roci magmatice şi se foloseşte la balastarea liniilor de cale ferată. Piatra spartă este necesară pentru lucrările de întreţinere şi reparaţie a liniilor de cale ferată, pentru completarea prismei căii în vederea asigurării stabilității C.F.J. (calea fără joante), pentru reparaţia periodică cu ciuruire integrală a căii, pentru menţinerea în condiţii de siguranţă a traficului feroviar conform reglementărilor şi instrucţiilor în vigoare.

Este necesară achiziţionarea cantității de 14.479 tone. Graficul estimativ de eşalonare a livrărilor este de 12 luni. Contractantul va livra piatra spartă și o va încărca în vagoane, în stații CF de pe raza SRCF Timișoara. Contractantul va fi înștiințat din timp în care stație CF se va face încărcarea pietrei sparte în vagoane.Licitație pentru piatră spartă. Condiții de participare

Ofertantul va prezenta ca dovada experienţei necesare pentru executarea contractului o listă a produselor livrate, similare cu obiectul procedurii, în ultimii trei ani. Lista va conţine valori, perioade de livrare, beneficiari, din care sa rezulte ca a livrat produse similare cu obiectul procedurii în domeniul feroviar în valoare individuală/cumulată de minimum 940.000 de lei.

De asemenea, se solicită Autorizație de furnizor feroviar eliberată de Autoritatea Feroviară Română – AFER, însoţită de omologare tehnică pentru produsul piatră spartă, valabile la data prezentării.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 22 mai 2024, ora 15:00. Ofertele trebuie să fie valabile până pe 22 noiembrie 2024.

O procedură similară a fost lansată în urmă cu o săptămână de SRCF București, după cum a scris la vremea respectivă Club Feroviar.

IN THE SPOTLIGHT

Târgul de Carieră Feroviară în România, 12-14 iunie în format hibrid: fizic și online

”Târgul de Carieră Feroviară în România”, singurul târg de profil dedicat domeniului feroviar și al transportului urban pe șină, se va desfășura în format...

Ultimele Articole