duminică, mai 28, 2023
spot_img

Spitalul CF Craiova a fost reevaluat. Olguța Vasilescu l-a cerut pentru municipiu

Ministerul Transporturilor a reevaluat valoarea de inventar a Spitalului CF Craiova, aceasta înregistrând o creștere de 3,5 milioane lei.

Actualizarea valorii de inventar e o obligație legală, afirmă autorii unui proiect de act normativ elaborat de către Ministerul Transporturilor.

Proiectul de act normativ se referă la: actualizarea valorilor de inventar ale unor bunuri imobile proprietate publică a statului aflate în administrarea Spitalului Clinic Căi Ferate Craiova ca urmare a acțiunii de reevaluare.

Noile valori de inventar ale principalelor active sunt:

  • Teren-aferent Spital Clinic CF Craiova valoare de inventar de 4.717.205 lei, valoare majorată cu 1.763.879 lei, la 6.481.084 lei.
  • Clădire Policlinică CF Craiova, valoarea de inventar de 15.510.271 lei, majorare cu 1.255.385 lei, la 16.765.656 lei.
  • Clădire Spital Clinic CF Craiova, valoarea de inventar de 6.202.593 lei, majorată cu 495.264 lei, la 6.697.857 lei.

Valoarea de inventar a bunurilor care alcătuiesc domeniul public al statului, rezultată în urma reevaluări este de 31.278.304 lei. Diferența din reevaluare a fost calculată la 3.584.175 lei.

Olguța Vasilescu vrea spitalul

La finele anului trecut, Club Feroviar a informat aici că primarul Craiovei, Olguța Vasilescu i-ar fi solicitat ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, să renunțe la spital.

Primarul Craiovei, Olguța Vasilescu, spunea în decembrie că ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ar fi înțeles că ministerul condus de el nu are experiența necesară administrării spitalului CFR din localitate. Ea acuza lipsa unui răspuns al ministerului și absența investițiilor de-a lungul anilor. Ca urmare, Olguța Vasilescu i-a cerut lui Grindeanu spitalul CFR.

Edilul Olguța Vasilescu a declarat la finele anului trecut, în ședința CL Craiova, că doar prin preluarea de către municipalitate se poate trece la investiții în renovarea clădirii și în achiziția de aparatură medicală.

„Nu este prima oară când cerem ca Spitalul Căi Ferate să fie dat în administrarea noastră. Am mai făcut odată o solicitare, prin 2015, și nu ni s-a aprobat. Am discutat și anul acesta cu ministrul Transporturilor și a înțeles că aceasta nu este o situație pe care să o gestioneze ministerul, mă refer la un spital, pe când noi aveam deja experiență cu cele trei spitale din subordine. Dacă se aprobă trecerea spitalului la noi, va trebui să facem investiții masive în clădire și aparatură“, a afirmat Olguța Vasilescu.

 

Ultimele Articole