spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

Spitalul CFR Ploiești a fost refuzat de consilierii locali din municipiu

Spitalul CFR Ploiești a fost refuzat de consilierii locali din municipiu, mulți dintre aceștia refuzând votul privind trecerea unității din administrarea Ministerului Transporturilor în cea locală.

Proiectul privind preluarea în rețeaua sanitară a municipalității a Spitalului CFR a fost propus, suplimentar, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Ploiești, potrivit actualitateaprahoveana.ro

Deși toți cei 16 consilieri prezenți la ședință, dintre care 15 online, au votat pentru ordinea de zi, în momentul votării proiectului privind Spitalul CFR, cei mai mulți dintre aceștia au trecut din online în offline.

Spitalul CFR Ploiești a fost refuzat

Înainte de a se încerca dezbaterea proiectului, directorul Spitalului de Pediatrie, doctorul Anca Miu, a declarat că „este un privilegiu ca Municipalitatea să preia un spital functional, foarte bun, dar care nu este exploatat la maxim”. „Această inițiativă a apărut în urma problemelor de aglomerație a Spitalului de Pediatrie. Se poate face un spital de urgență, combinând Spitalul CFR cu cel de Pediatrie. Ministerul Transporturilor renunță la spitalele din rețeaua dumnealor. Prin relocare, Spitalul de Pediatrie se va dezvolta mult mai bine”, a adăugat dr. Anca Miu.

Ședința mutată la …Urgențe

Surpriza a apărut în momentul trecerii la vot. Cei mai mulți dintre consilierii care au participat online la ședință au trecut brusc în offline, astfel nemaiexistând cvorum. „Am o propunere, următoarea ședință se poate ține în sala de așteptare de la Primiri Urgențe?”, a întrebat directorul Spitalului de Pediatrie. „Există posibilitatea să convocăm o ședință special pentru acest proiect. Am văzut că termenul solicitat de către Ministerul Transporturilor este 30 decembrie”, a explicat consilierul Valentin Marcu, președintele de ședință.

Citește și Andrei Volosevic

Ultimele Articole