spot_img
miercuri, noiembrie 30, 2022
spot_img

Medic de la Spitalul CF Witting despre covid: de la ATI, doar unul din doi reușește să iasă

Doar unul din doi pacienți care ajunge la Terapie Intensivă reușește să învingă boala, spune medicul primar ATI Isadora Zaharescu de la Spitalul CF Witting despre covid.

Spitalul CF Witting despre covid detașări la Spitalul CF Witting

”Aproximativ 5% din cazurile de infectare cu covid ajung la Terapie Intensivă. Dintre aceștia, rata de mortalitate este de 30-40%, câteodată chiar de 50%. Altfel zis, unul din doi reușește să iasă”, a spus ea marți, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Medic de la Spitalul CF Witting despre covid: apel către populație să respecte regulile

Medicul a făcut apel la populație să nu mai dea crezare știrilor false și să conștientizeze pericolul reprezentat de infectarea cu covid, ”Unii dintre noi nu vedem în acest virus un pericol. S=-a întâmplat ca pacienți internați la terapie Intensivă să spună că nu există. Suntem rezultatul acțiunilor noastre. Știu că există în rețelele media un curent în acest sens – masca pentru ei înseamnă o botniță, contravine libertăților individuale. Sincer, eu nu înțeleg lucrurile astea”, a spus Isadora Zaharescu.

Secția de Terapie Intensivă de la Witting e funcțională, dar personalul e subdimensionat

După ce, mai multe luni de zile, a stat neutilizată, secția de Terapie Intensivă de la Spitalul de Căi Ferate Witting a devenit operațională la începutul acestei luni, însă schema de personal este subdimensionată.

Aici au fost fi detașați medici de la Spitalul Colțea, de la Spitalul Malaxa din Capitală, de la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar Arseni, de la Spitalul Clinic de Urgență Sf. Ioan, de la Institutul Clinic Fundeni și de la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Craiova.

”Luni, pe 5 octombrie, am deschis secția, iar marți am avut efectivul complet, de șapte pacienți. Mă bucur să spun că nu am pierdut niciunul dintre ei, însă personalul începe să dea semne de epuizare”, a spus medicul. Ea a explicat că există o singură asistentă pe toată secția, ceea ce este insuficint. ”Ne-au mai ajutat asistentele din spital, pentru a putea face față”, a mai spus Isadora Zaharescu.

Ultimele Articole