spot_img
luni, martie 27, 2023
spot_img

Spitalul CF Constanța redeschis după modernizare

Lucrările Spitalului Clinic Căi Ferate Constanța se apropie de final. Potrivit conducerii unităţii sanitare, clădirea din port a unităţii sanitare, veche de 85 de ani, ar putea fi dată în folosinţă începând cu luna februarie.

Reabilitarea și modernizarea au fost realizate după zeci de ani în care nu s-a mai făcut nimic pentru creșterea calității serviciilor destinate bolnavilor, potrivit publicației locale cugetliber.ro.

Potrivit directorului spitalului, dr. Iuliana Botezatu, în ultimul timp, în toate cele trei corpuri de clădire, policlinica CF, spaţiul din port şi clădirea de pe bulevardul 1 Mai s-au desfăşurat ample lucrări de renovare şi reparaţii. Toate acestea în condiţiile în care nu s-a făcut nimic vreme de 4-5 decenii. „Ce aş putea să spun? Că a trebuit să schimb toate instalațiile de apă, de canalizare, colectoare pluviale, instalațiile termice, electrice. În 1938, Spitalul CF Port a fost dat în exploatare și nu s-a făcut mai nimic în următorii 50 de ani. În 1976 a fost dată în exploatare policlinica, dar, de atunci, nici acolo nu s-a mai intervenit timp de peste 40 de ani. În clădirea de pe bulevardul 1 Mai nu s-a mai făcut nimic din anul 1999, de când a fost dat în exploatare”, a declarat managerul, pentru „Cuget liber”.

Spitalul CF Constanța redeschis

Pe scurt, la nivelul clădirii din port s-a modernizat toată clădirea, instalațiile sanitare, cele termice, grupurile sanitare, incintele, tot ce se referă la suprafețele de pardoseli etc. Totodată, au avut loc o serie de lucrări de intervenție care au schimbat radical fața clădirii. În plus, după aceste renovări și reabilitări, s-a făcut și o recompartimentare a spațiului. Astfel, începând cu anul 2023, bolnavilor le vor fi puse la dispoziție 63 de paturi de Chirurgie generală, din care 15 pe secția de Anestezie-Terapie Intensivă (ATI). Totodată, atât spitalul, cât și policlinica au fost dotate cu aparatură medicală nouă, de ultimă generație, și, ca noutate, aici va exista o linie completă de aparate de fizioterapie, de operații, mese de operație. În plus, radiologia digitală este deja avizată de CNCAN. În ceea ce privește compartimentul de fizioterapie, acesta redevine funcțional după 20 de ani. În acelaşi timp, s-a finalizat achiziția pentru aparatura la cabinetele de siguranță în transporturi. Mai multe detalii pe site-ul publicației indicate.

Ultimele Articole