spot_img
marți, februarie 7, 2023
spot_img

Un spital militar pe Stadionul CFR Timișoara va fi montat în curând. Baza sportivă este o ruină

Prefectura județului Timiș a anunțat marți că va fi montat un spital militar pe Stadionul CFR Timișoara, pentru tratarea bolnavilor infectați cu coronavirus.

spital militar pe Stadionul CFR Timișoara

Noua unitate medicală va fi destinată cazurilor uşoare şi medii de infectări cu COVID-19 atât din judeţul Timiş, cât şi din alte județe din vestul ţării.

Potrivit unui comunicat de presă dat publicității marţi de Prefectura Timiş, în urma unor discuţii pe care prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ, le-a avut zilele trecute cu reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale, este oficial anunţul că se pregăteşte instalarea unui spital militar de campanie la Timişoara. După analizarea mai multor locuri, cel mai probabil acesta va fi instalat pe stadionul CFR din Timişoara.

Spital militar pe Stadionul CFR Timișoara, pentru cazurile ușoare și medii de coronavirus

”Sistemul Medical Modular de Intervenţie şi Tratament de la Timişoara va avea rolul de a trata cazurile uşoare şi medii de infectări cu COVID-19 pentru judeţul Timiş şi zona de vest şi va asigura decongestionarea altor unităţi medicale din zona de vest. Unitatea mobilă va avea şi o tabără de carantinare, cu o zonă de izolare şi triaj pentru cazurile asimptomatice”, se arată în comunicat.

În zilele următoare, MApN va oferi mai multe detalii legate de modul de funcţionare al spitalului mobil.

Stadionul CFR Timișoara este o ruină de mai bine de un deceniu. Terenul este în proprietatea Primăriei Municipiului Timișoara, iar Regionala CF Timișoara are întabulate o tribună și niște vestiare, care au fost construite din banii ceferiștilor.

Stadionul CFR Timișoara, de 30 de ani în vizorul rechinilor imobiliari

”Totul este acolo o ruină. Încă din 1990, mai mulți oameni de afaceri, unui interlopi, alții nu, au încercat să pună mâna pe acest teren. În primul rând, pentru că este situat la cinci minute de mers pe jos de centrul orașului, de Catedrală, iar în al doilea rând pentru că acolo sunt izvoare de apă termală”, a declarat pentru Club Feroviar Petrică Stoian, președintele Alianței Sindicale Mișcare Comercial din Regionala Timișoara.

Potrivit liderului sindical, stadionul este de fapt o zonă părăsită și aici se mai dispută doar meciuri de fotbal feminin și mai joacă grupe de copii. ”Tot este bine că aici se va instala spitalul de campanie. Stadionul are toate utilitățile – apă, canalizare, energie electrică – iar Armata se poate racorda”, a concluzionat Petrică Stoian.

Ultimele Articole