De câteva zile se lucrează la punerea în funcțiune a unui nou spital de campanie la Timișoara, pe Stadionul CFR din localitate, care să preia cazurile de covid.
Tirurile aduc containerele, acestea sunt asamblate, iar macaralele le amplasează în locurile în care toată vara au fost instalate corturile unde au fost îngrijiți bolnavii de coronavirus, relatează Opinia Timișoarei.
Muncitorii lucrează la racordarea la utilități a celor 131 de containere modulare ce vor forma noul spital de campanie de la Timișoara.
Noul spital de campanie la Timișoara va avea 120 de locuri
Pe Stadionul CFR vor fi disponibile 120 de locuri pentru bolnavii infectați cu noul coronavirus. Noul spital trebuie finalizat până la jumătatea lunii noiembrie.
”Toți pentru unul, unul pentru toți și împreună pentru pacienți. Inginerul Vlad MAGDA împreună cu echipa logistică și echipa administrativă a Spitalului Militar Timișoara formată din Cpt. Eugen TUȚĂ, Plt. maj. Dan ALBESCU, Sg. Gabriel PÂRVU și Plt.adj.pr. (r.) Viorel CLITAN, în această perioadă coordonează activitatea de reconfigurare și pregătire pentru funcționarea în sezonul rece a Spitalului de campanie destinat pacienților infectați cu virusul SARS CoV2 prin schimbarea corturilor cu containere. Ei sunt oamenii care zilnic muncesc, fie că este zi sau noapte, fie că este ploaie sau vânt, fie că este soare sau ceață, fie că e cald sau frig pentru ca pacienții noștri să beneficieze de cele mai bune condiții în perioada următoare. Nu e ușor lucru să urmărești și să verifici ca realizarea construcției să fie conform normelor, caietelor de sarcini, proiectelor și reglementărilor în vigoare și să te asiguri că execuția lucrărilor se realizează în maximă siguranță și la timp, iar toate acestea se întâmplă datorită colegilor noștri. Împreună suntem o echipă care acționăm pentru a reuși în final să ne declarăm câștigători în lupta cu inamicul invizibil, virusul SARS-CoV2” – acesta este mesajul transmis de reprezentanții Spitalului Militar Timișoara.
Cele 131 de containere vor avea spații de cazare, grupuri sanitare, holuri și o zonă administrativă și de cabinete medicale. Pe parcursul celor 30 de zile necesare instalării complete a construcțiilor modulare, numărul de paturi pentru bolnavii cu COVID va scădea de la 50 la 30. La final, însă, 120 de pacienți vor fi fi tratați la spitalul de campanie al Armatei, reconfigurat.