spot_img
marți, ianuarie 31, 2023
spot_img

SPIACT Craiova trece la energie regenerabilă

În contextul actual, al schimbărilor climatice majore cu care ne confruntăm, este necesar ca fiecare companie să-și schimbe atitudinea și să acționeze în vederea protejării mediului înconjurător. SPIACT Craiova trece la energie regenerabilă și a montat pe clădiri ale companiei panouri solare cu o putere instalată de 240 kW.

În acest sens, unul dintre proiectele SPIACT Craiova include ca obiectiv reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră (amprentei de carbon), prin instalarea unui sistem de producție de energie regenerabilă, potrivit reprezentanților acestei companii.

SPIACT Craiova trece la energie regenerabilă

Acest demers s-a realizat prin achiziționarea și instalarea, pe trei dintre cele mai importante clădiri din incinta companiei în perioada septembrie-decembrie, unui sistem fotovoltaic cu o putere instalată de 240 kW. În acest fel se va acoperi o bună parte din consumul intern de energie, reducând astfel amprenta de carbon generată, dar se va și genera în sistemul energetic național energie verde.

„Rămânem în continuare implicați în proiectul național Green Deal, derulând și alte proiecte în acest sens”, spun reprezentanții SPIACT Craiova.

Istoria SPIACT Craiova

SC SPIACT CRAIOVA SA este o societate de producţie industrială, aparataj centralizare şi telecomandă Căi Ferate ale cărei produse, servicii şi lucrări se adresează în principal infrastructurii feroviare. SPIACT Craiova este producător feroviar, de peste 50 de ani în serviciul siguranţei pe calea ferată.

Compania a fost înființată în 1923 ca atelier de reparaţii pentru produse feroviare. În 1974 SPIACT a realizat primul electromecanism de macaz, iar în 2003 a devenit companie cu capital integral privat.

Ultimele Articole