spot_img
duminică, octombrie 2, 2022
spot_img

Speranța moare ultima. Feroviarii se roagă de Grindeanu să ieftinească și motorina feroviară

Parlamentari susținători ai transporturilor feroviare deplâng ieftinirea carburanților doar pe sectorul rutier, în condițiile în care în Europa transportul feroviar este cel promovat.

Unul dintre aceștia este deputatul UDMR Benedek Zacharie, printre altele cel care a avut o inițiativă legislativă ce prevede scutirea carburanților feroviari de acciză. Inițiativa se găsește spre dezbatere în Camera Deputaților.

Măsura recentă a Guvernului de a scădea la pompă prețul carburanților cu 50 de bani este una care vine în ajutorul transportului rutier, atât de pasageri cât și de mărfuri, dar, din nefericire, transportul feroviar care și el este un consumator important de combustibil a fost total ignorat, afirmă parlamentarul, potrivit mesageruldesibiu.ro.

„Consider că este o deficiență a guvernului să nu se implice și în costul combustibililor pentru transportul pe calea ferată, mai ales în condițiile în care în Uniunea Europeană se pune tot mai mult accent pe transportul feroviar” a spus deputatul UDMR.

Benedek Zacharie a declarat că va avea o discuție cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, și speră că se va găsi o modalitate pentru reducerea prețurilor la combustibil pentru transporturile pe calea ferată.

Ultimele Articole