spot_img
luni, ianuarie 30, 2023
spot_img

Spania testeaza o noua conexiune feroviara intre Portul Castellón si Zaragoza

Situat in estul Spaniei, Portul Castellón testeaza o noua legatura feroviara de marfa cu terminalul logistic Zaragoza (Zaragoza Logistics Centre), un hub cheie de logistica in cea mai industrializata regiune a Spaniei. Legatura feroviara aflata in teste reprezinta o alternativa la conexiunea feroviara cu Valencia, principalul oras din regiune, deoarece acest coridor este extrem de aglomerat.

Noul serviciu de transport catre Zaragoza va opera trei trenuri pe saptamana, acestea urmand sa transporte doar containere goale pentru compania Maersk, cea care opereaza un terminal in Zaragoza. Autoritatea Portuara din Zaragoza intentioneaza sa includa printre serviciile sale, transport de marfa din regiunea Aragon, unde este situata o fabrica Opel si din regiunea La Rioja, acolo unde se afla situate cramele si podgoriile celor mai faimoase marci de vinuri spaniole.

Portul din Castellón a manipulat 17 milioane de tone de marfuri in 2016, din care 3,22 milioane de tone au fost transportate in containere (226,903 TEU).

Portul Valencia este unul dintre cele mai importante din sudul Europei. Acesta a gestionat 4,8 milioane de TEU in 2016. Cu toate acestea, aglomerarile inregistrate in transportul feroviar in portul Valencia au blocat activitatea de transport de marfa.

In plus, pentru mult asteptatul Coridor Feroviar Mediteranean, care are ca scop conectarea porturilor de-a lungul coastei Marii Mediteranes dar si pe cele din intreaga Europa, nu se cunoaste inca data de finalizare, in pofida unei cereri ridicate din randul companiilor de transport.

 

Ultimele Articole